– Liverpool bør gi slipp på Mohamed Salah dersom han virkelig ønsker å forlate klubben

Tidligere storscorer mener at Liverpool vil klare å gjenoppbygge angrepsrekka selv om toppscoreren skulle forlate Anfield-klubben.

8. mar 2021 kl 16.45Einar Kvande

Det har versert en del rykter rundt Mohamed Salah og hans fremtid i Liverpool etter tapene for Chelsea og Fulham. Robbie Fowler mener at Liverpool ikke er avhengige av Salah for at klubben skal oppnå suksess i fremtiden. Egypteren har scoret flere mål denne sesongen enn noen annen spiller i Premier League, selv om Liverpool har vært i elendig form de siste ukene og nå er nede på åttendeplass på tabellen.

De røde vil nå slite med å komme inn blant topp fire som gir en plass i neste års Champions League, og kommer ikke Liverpool med der kan det føre til at toppspillere kommer til å forlate klubben.

– Dette er ikke ment som kritikk av Salah. Jeg elsker hans bidrag for Liverpool. Men jeg mener at overganger i det store og hele handler om hva spillerne selv ønsker, så dette er ikke opp til Liverpool, skriver Fowler i sin faste spalte i Mirror.

– Dersom Salah ønsker å dra, så bør han få dra. Dersom en spiller ønsker å flytte på seg, må vi akseptere at det er slik. Jeg tror helt klart at det er best for en klubb å gi slipp på en spiller som er misfornøyd og ønsker å dra. Jürgen Klopp har også sagt det samme. Han ønsker ikke å ha noen i klubben som ikke ønsker å være der lenger.

Trekker en parallell til Coutinho

Fowler trekker en parallell til Philippe Coutinho, som forlot Liverpool til fordel for Barcelona i 2018. Brasilianeren var en nøkkelspiller for de røde, men pengene fra salget av midtbanespilleren ble reinvestert i troppen, og laget fremstod som bedre etter at han dro, mens Coutinho selv har slitt med å nå det samme nivået som han var på i Liverpool.

– Klopp ønsket ikke å tviholde på Coutinho, for han mente at brasilianeren ønsket å være et annet sted, og manageren ville ikke at dette skulle forsure stemningen i troppen.

– Dersom Salah virkelig er misfornøyd, om det er fordi han ikke har fått ny kontrakt eller hva det nå er, så kan Liverpool få godt betalt for ham og bruke pengene på å styrke laget.

– Jeg er en fan av Salah. Hvem er ikke det? Men Liverpool har ikke savnet Coutinho spesielt mye. Det viste seg at han ikke var så god som folk trodde. Liverpools system fikk han til å se bedre ut enn han var. Det kan hende det er likedan med Salah. Liverpool vil savne scoringene hans, men det er mulig å finne noen som er bedre. Ikke nødvendigvis en direkte erstatter, men noen som vil styrke laget som helhet, avslutter Fowler.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]