Slik forklarte Klopp byttene mot Chelsea

Naby Keita ble sittende på benken mens Salah måtte vike plass. Etter kampen måtte Jürgen Klopp svare for byttene.

5. mar 2021 kl 11.32Jens Bessesen

Jürgen Klopps spillerbytter i kampen mot Chelsea har blitt kritisert i etterkant av kampen. Først da en tydelig misfornøyd Mohamed Salah ble byttet ut etter 62 minutter, og deretter da Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner ble foretrukket foran mer kreative alternativer som Naby Keita og Xherdan Shaqiri. 

– Oxlade trener veldig bra, så jeg må vise ham den respekten og vise at jeg ser det, sa Klopp til Sky Sports etter kampen. 

Han forklarer Milner-byttet med at også han trener bra, samt at Liverpool på det tidspunktet begynte å miste fasongen og at han fryktet Chelsea ville kontre inn 0-2 hvis det fortsattet. 

– Han måtte inn og våkne dem opp igjen. Naby ville gitt mening sett i et fotball-perspektiv, men det handlet om å holde dem inne i kampen, sa Klopp. 

Salah-byttet forklarte han slik: 

– Han så skuffet ut, men det er ikke noe problem. Jeg kunne ha tatt ut noen andre, men han så ut som han kjente på intensiteten og jeg ville ikke risikere noe. Jeg har kjent ham lenge og han ser vanligvis frisk ut. Det var et tegn på ikke å risikere noe, sa Klopp på pressekonferansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]