– Liverpool må ha to lister med overgangsmål for sommeren. En med Champions League – og en uten…

Liverpool må forsterke til sommeren, men hvor høyt de kan sikte avhenger av Champions League.

3. mar 2021 kl 11.42Arild Skjæveland

Det er fortsatt en stund igjen av denne sesongen. Det er 81 dager igjen av Premier League-sesongen, og 87 dager igjen til Champions League-finalen.

Etter denne sesongen, med all motgangen og alle skadene en har hatt, er det uansett en tropp som må fornyes foran neste sesong. Hvem som kan komme inn, og hvor høyt en kan sikte, avhenger om Liverpool klarer minstemålet for sesongen, som er topp fire-plassering og Champions League til høsten.

Det vil ha enorme konsekvenser økonomisk dersom det ikke skulle skje, med måten Liverpool FC er drevet på.

James Pearce i The Athletic snakker i podcasten «The Red Agenda» denne uken om behovene til sommeren. Han mener en spiss må være høyt prioritert. 

– Det virker som at det er en aksept for at det vil komme endringer med spissen i sommer. Jeg vil bli sjokkert dersom Divock Origi fortsatt er i Liverpool neste sesong. Jeg skrev en sak i november eller tidlig desember om at Liverpool var åpne for bud for Origi i januar, men de fikk ingenting som passet, så de tok en avgjørelse om å beholde ham og låne ut Minamino i stedet, sier Pearce.

SISTE SESONG? James Pearce vil bli sjokkert dersom Divock Origi fortsatt er Liverpool-spiller til høsten.

SISTE SESONG? James Pearce vil bli sjokkert dersom Divock Origi fortsatt er Liverpool-spiller til høsten.

– De er nødt å oppgradere Origi denne sommeren. Uansett. Selv om de får Jota tilbake friskt, og det vil være enormt viktig for å avslutte denne sesongen positivt. Jeg tror fortsatt at de trenger en ny målscorer og et godt alternativ der oppe, for Firmino har slitt denne sesongen. Han har ikke fått den hvilen han har trengt, fordi Jota har vært ute i tre måneder. Jeg tror også at Klopp vet at når han ser på den benken, og ser Origi, så har han ikke noen der lenger som kan komme inn og påvirke kampen positivt.

Mye avhenger av Champions League

Dersom Liverpool skal handle fra øverste hylle, eller tiltrekke seg de beste og mest lovende spillerne i Europa, er de nødt å komme til Champions League.

– Det er altfor tidlig å si hva de kommer til å gjøre, for det er så mye som vil avhenge av hvor mye penger Liverpool kan få inn fra salg denne sommeren, og hvor mye Klopp vil ha å rutte med. Det vil være avhengig av om Liverpool er i Champions League eller ikke. Dersom de ikke kvalifiserer seg, vil det få store konsekvenser for Klopps overgangsbudsjett, sier The Athletic-journalisten som følger klubben veldig tett.

Pearce nevner spesifikt Jonathan David som spiller i franske Lille. Den 21 år gamle kanadieren var linket til Liverpool i sommer – og skal ha vært svart aktuell.

– Jeg vet at Jonathan David var på Liverpools radar i fjor sommer. Han var på listen med tre navn, sammen med Jota og Sarr i Watford, da de til slutt gikk for Jota.

Han tror videre at Liverpool må planlegge for sommeren med og uten Champions League.

– Jeg tror det er for tidlig å si noe om for øyeblikket, men de vil måtte ha to lister tror jeg. En liste for om de er i Champions League, og en dersom de ikke er det, sier han.

Liverpool har en nøkkelkamp i kampen om nettopp topp fire og Champions League torsdag kveld. Da kommer Chelsea til Anfield.

Liverpool - Chelsea spilles torsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]