Vi fulgte pressekonferansenForventer at Alisson og Fabinho er tilbake. Jota blir undersøkt

Jürgen Klopp kom med en oppdatering før kampen mot Chelsea

3. mar 2021 kl 13.02Arild Skjæveland

Liverpool FC har en enormt viktig kamp foran seg, når Chelsea gjester Anfield torsdag kveld. De to klubbene kjemper om tre topp fire-plasseringer bak Manchester City, og nå må de helrøde få sving på det dersom de skal spille Champions League neste sesong.

Tirsdag var Diogo Jota, Alisson Becker, Fabinho og Ben Davies tilbake i trening.

Vi fulgte Klopps pressekonferanse. Du kan selv se pressekonferansen direkte på YouTube. Denne artikkelen ble oppdatert fortløpende med alt manageren sa.

Klopp er på plass

Oppdateringer følger. Oppdater denne siden for det aller siste fra manageren.

Første spørsmål er om Ian St. John

– Når du er i en klubb med mange legender, og ser dem... Jeg så bildene av Ian på veggen på Melwood, og han hadde ikke endret seg. Du kunne se at han smilte hele tiden. En fantastisk person. En veldig fin, morsom og smart mann.

Skadesituasjonen

– Alisson har trent denne uken, og vi forventer at han er klar til å komme tilbake.

– Fabinho har 5-6 økter i beina. Han er klar for å være i troppen.

– Diogo hadde et mageproblem. Han trente i går, men bare litt. Han føler seg bedre, så vi får se hva vi kan få til.

Hva Tuchel har forandret

– I kampene Chelsea har spilt så langt under Tuchel, har de hatt suksess. De har brukt ulike formasjoner, og han har brukt tid på å bli kjent med stallen. Det har vært mange forandringer.

– Alle tre venstrebackene har blitt brukt. Det er kun Mount, Kovacic og Jorginho som har vært fast. Alle andre spillerne har byttet for å få informasjon.

Planen mot Chelsea

– De vil stille mange spørsmål, og vi må sørge for at vi har svarene.

– Det er vanskelig å ha ballen mer enn Chelsea, men vi må ha hele pakken. Vi må forsvare oss og jobbe mye. Vi vil ikke møte et lag som ligger dypt.

– Vi må være tålmodig, og livlige, kreative, og forsvare oss lidenskapelig. De er et topplag.

Kampen om topp fire

– For en uke siden var vi ute av topp fire-kampen, og nå er vi inne igjen. Utfordringen er klar – vi må vinne kamper. Vi har visst det hele tiden.

– Vi kan ikke skille på hvem vi møter, men vi vet om Chelseas kvalitet. Andre lag, som våre naboer på tabellen Tottenham, West Ham og Leicester, de ønsker alle topp fire.

– Det er spennende for supporterne våre, men kanskje ikke slik vi ønsket. Vi vil kjempe for det.

Nytt spørsmål om St. John

– For å skjønne klubben, må du møte så mange legender som mulig. Du får informasjon fra tidligere spillere. De vet hvordan det føles å gå ut på banen. De forteller fantastiske historier, og det er som bensin for drømmer. Du ønsker å oppleve det samme.

– Dersom de forteller deg om suksessen sin, så vet du akkurat hva du ønsker. Jeg hørte at Ian også var kjent for et TV-show. Jeg synes det gir mening, for han brukte ordene sine veldig bra, og var morsom og underholdende. 

Møter Thomas Tuchel

– Jeg tror vi møttes i sommer, da jeg var i Mainz for noen dager. Jeg møtte to av mine tidligere spillere for frokost, og jeg så Thomas og konen hans der. Vi har møtt PSG og Dortmund. Det er ikke sånn at vi møtes så ofte, men det er fint når vi gjør det.

Om Fabinho skal brukes på midten eller bak

– Begge deler er mulig. Det er gir oss alternativer i ulike øyeblikk. Dersom du kan finne en måte å få Fabinho tilbake på midtbanen, vil det være til hjelp i noen kamper.

– Spilleren som har prestert jevnest for oss denne sesongen er Wijnaldum, som nummer 6 eller 8, men med Fabinho som nummer 6 ville det hjulpet. Vi får se. Det er intenst å spille i begge posisjonene. 

– Vi har ikke hastet ham tilbake. Det er første gang. Jeg vet ikke om han skal spille eller bare sitte på benken. Vi får se, jeg har ikke tatt en avgjørelse ennå, og dersom jeg hadde gjort det, ville jeg ikke fortalt det til dere!

De 18 forskjellige stopperparene

– 18 ulike midtstopperpar... Det ville vært fint med stabilitet. Jeg hørte at folk var ganske kritiske til Kabak og Phillips mot Sheffield. Det er pirkete!

– Vi har gjort endringer så ofte, at det er blitt en vane. Jeg vil ikke fortelle her hva vi skal gjøre i morgen.

Er bekymret for landslagspausen

Senere denne måneden skal en rekke spillere ut på landslagsoppdrag igjen. Liverpools brasilianere og Diogo Jota skal til land som er i den røde sonen for Storbritannia. Det betyr at de må i karantene i 10 dager når de kommer tilbake.

– Vi er bekymret, ja. I de siste månedene har det vært en bekymring når noen har forlatt boblen vår. Vi har ikke hatt noen smittetilfeller på en stund nå. Det går i riktig retning for England, men ja, vi er bekymret.

– Hva er et land på den røde listen? Det er ikke lett for oss å reise fra England. Dersom vi hadde hatt mer informasjon ville det vært fint. FIFA har gjort det klart at vi ikke måtte slippe spillerne, og alle klubbene er enig om at vi ikke bare kan la dem gå og ordne det når de kommer tilbake. Det er ikke mulig.

– Vi kan ikke la spillerne gå slik at de må bli på et hotell i 10 dager når de kommer tilbake.

Forholdet til Tuchel

Klopp fikk spørsmål om det var et rivaleri med Tuchel om å være den beste tyske manageren.

– Hvem som er den beste tyske manageren i Premier League? Jeg er kun interessert i å vinne kampen, og det er Thomas også.

– Vi har en historie til felles. Begge jobbet for Mainz og Dortmund, og vi kjenner mange av de samme folkene. Det er det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]