Carragher kritisk til Trents forsvarsspill mot Real Madrid, men Klopp vil ikke legge mer skyld på den unge scouseren enn noen andre

Trent Alexander-Arnold forærte Real Madrid spanjolenes andre mål, men Jürgen Klopp mener det var flere som sviktet i den situasjonen.

7. apr 2021 kl 10.04Einar Kvande

Da Real Madrid gjorde sitt andre mål mot Liverpool tirsdag kveld ble søkelyset satt på Trent Alexander-Arnold. Hans heading havnet rett i beina på Marcos Asensio, og vertene kunne score enkelt.

– Slike feil skjer ikke av seg selv. Det ligger alltid en liten historie bak, og da snakker jeg både om det som skjer før og etter denne situasjonen. Tabben var at vi ikke var med i kampen i første omgang. Det er der selvkritikken bør ligge. Da kan slike ting som dette skje. At en spiller vurderer en situasjonen feil, og ønsker å sende ballen tilbake til keeper. Denne gangen var det Trent med en heading, forklarte Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

– Feilen vi gjorde i denne kampen var at vi ga Real Madrid muligheten til å utnytte hurtigheten de har i laget. De kom seg for lett inn bak vårt forsvar, fordi vi stadig mistet ballen på helt feil tidspunkt. 

– Når du analyserer Real Madrid ser du at de har individuelle kvaliteter, som gjør at de raskt kan dreie spillet, akselerere og slå ballen bak forsvaret vårt. De har tre av de beste midtbanespillerne i verden, som har spilt sammen i en årrekke. Dersom de vinner ballen kan Modric, Casemiro og spesielt Kroos, slå disse ballen inn bak forsvaret vårt, og du blir satt under press. Du vet ikke hvor spissen er, for de går på smarte løp. Da kan feil som dette skje. Slike ting kan skje mot Real Madrid, men bare dersom du mister ballen. Vi mistet ballen alt for mange ganger. Det er slik jeg ser det.

– Dersom vi skal nå semifinalen må vi fortjene det, og vi var ikke gode nok til å vinne denne kampen. Den gode nyheten er at det skal spilles en kamp til. Vi har ikke noen fordel nå. Vi er selvsagt under press, og må vise at vi kan håndtere det, konkluderte Klopp.

Fokuserer ikke nok på forsvarsspill

Der Klopp valgte å fordele skylden på hele laget var tidligere Liverpool-forsvarer Jamie Carragher svært kritisk til Trent Alexander-Arnolds forsvarsspill i denne kampen, om ikke i denne spesifikke situasjonen, så generelt i hele kampen.

– Han er posisjon og skal forsvare seg en mot en, men gjør det ikke skikkelig, uttalte Carragher på CBS Sports.

– Han spiller ikke med høy nok intensitet og med nok fokus på å forsvare seg. Det ser ut som han tenker at forsvarsspill ikke er hans jobb.

22-åringen slet med å holde tomålsscorer Vinicius Jr i sjakk gjennom hele kampen, og dette ble lagt merke til av Carragher.

– Jeg kan forstå at folk sier at han er ute av posisjon, for han er ofte med fremover. Men i situasjoner der han er i posisjon har dette ingenting med saken å gjørre. Feilene skjer ikke når han er ute av posisjon, men når han er i posisjon. Da må han forsvare seg bedre. Han må gjøre det vanskelig for toppvinger på dette nivået, lyder kritikken fra Carra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]