– Denne sesongen har vist meg hva seniorfotball handler om

Etter et vellykket opphold i Blackburn Rovers kan Harvey Elliott bli kåret til årets unge spiller i Championship i morgen kveld.

28. apr 2021 kl 13.33Einar Kvande

Liverpools utlånte angriper Harvey Elliott er en av tre nominerte kandidater til å bli årets unge spiller i Championship. Den tidligere Fulham-spilleren er svært glad for at han takket ja til låneoppholdet i Blackburn Rovers.

Tenåringen fikk rundt 20 minutter til å bestemme seg for om han ville spille på lån i Championship da forespørselen kom fra Blackburn på deadline-dagen i oktober. Han har ikke angret et sekund på avgjørelsen han tok.

– Denne sesongen har vist meg hva seniorfotball handler om. Jeg forstår nå hva som kreves for å bli stabil og spille fast på laget, sier Elliott til Liverpoolfc.com.

– De små detaljene er viktig, som ernæring for eksempel. Det kan være det lille som gjør deg en prosent bedre i en kamp, og som fører til at du klarer å spille hele kampen. Jeg har lært utrolig mye denne sesongen, slår han fast.

– Jeg kan ikke få takket Blackburn nok for at de ga meg denne sjansen.

40 kamper

Den unge angriperen har spilt 40 kamper for Lancashire-klubben. Han har bidratt med seks scoringer og elleve målgivende pasninger. Ingen andre tenåringer kan vise til tilsvarende gode tall i Englands fire øverste divisjoner.

– Jeg liker å presse meg selv, og jeg liker at folk legger press på meg. Det får meg til å yte det lille ekstra. Jeg ønsker å vise at jeg kan håndtere press. Jeg ønsker å vise at jeg er en spiller som Liverpool kan se til når de må ha mål. 

– Blackburn tok en sjanse da de satset på en så ung spiller som meg, uten å vite hva jeg kunne gjøre for dem, eller hvordan jeg ville håndtere å spille i Championship. Jeg tenkte jeg måtte reise dit og yte 100 prosent på hver trening og i hver kamp. Heldigvis har det fungert bra.

– Jeg har funnet ut hvor jeg bør være i og rundt straffefeltet for å få disse målene og bidra med målgivende pasninger. Det handler om å komme i scoringsposisjoner. 

Livet i Championship

– Det jeg har lært mest om denne sesongen er restitusjon. Jeg tok ikke det seriøst da jeg var yngre. Men nå må jeg gjøre det. Jeg må være i best mulig forfatning til hver eneste kamp og trening. 

– Etter den første kampen skjønte jeg hva jeg måtte bli vant til. I den neste kampen, mot Coventry, både scoret jeg og fikk en assist. Jeg kjente allerede da at beina mine begynte å bli vant til tempoet. Jeg har blitt mer og mer vant til det gjennom sesongen. Kroppen min er blitt vant til dette. Jeg er blitt sterkere både fysisk og mentalt. Det handler om å komme seg gjennom kampene og gjennom ukene.

– For første gang har jeg spilt seniorfotball en hel sesong. Jeg kan ikke få takket Liverpool nok for støtten de har gitt meg gjennom hele sesongen. Det er hyggelig at folk følger med på hva de utlånte spillerne driver med.

Elliott mener han vil returnere til Liverpool som en bedre spiller. Før han ble utlånt hadde tenåringen spilt ni førstelagskamper for de røde, etter at han kom fra Fulham i 2019.

– Jeg må stå på videre for å spille meg inn på Liverpools lag. En plass på laget vil ikke komme av seg selv. Jeg må jobbe hardt for å klare det. Jeg må vise at jeg er i stand til å spille fast for Liverpool nå. Jeg må vise at jeg er talentfull nok til å klare det.