Fabinho vender tilbake til sin gamle hjemmebane

Liverpools midtbanespiller spilte for Real Madrid Castilla i 2012/13-sesongen.

6. apr 2021 kl 18.39Arild Skjæveland

Real Madrid har brukt Estadio Alfredo Di Stefano som sin hjemmebane det siste året, og skal etter planen spille der frem til Santago Bernabeu gjenåpner i 2022.

Det er en stadion som tar 6000 tilskuere, og som ligger på Valdebebas, Real Madrids treningsfelt.

Liverpool har faktisk en spiller i troppen som har hatt den lille stadionen på som sin egen hjemmebane.

Én sesong

Fabinho var 18 år gammel da han kom til Real Madrid for å spille for klubbens B-lag. Den gang var han en ung og tynn høyreback, som kom fra Rio Ave i Portugal, der han kun hadde vært én måned etter at han ble hentet fra Fluminense i hjemlandet Brasil.

Han spilte kun én førstelagskamp i sin éne sesong i Real Madrid, som da hadde José Mourinho som manager. Det ble 30 kamper for Real Madrid Castilla under Alberto Toril.

– Han var veldig sjenert, men du kunne umiddelbart se potensialet hans som spiller, sier Toril i et intervju med Goal.com

2012: Fabinho spilte for Real Madrid i 2012/13-sesongen. Det ble stort sett kamper for B-laget.

2012: Fabinho spilte for Real Madrid i 2012/13-sesongen. Det ble stort sett kamper for B-laget.

– Da han kom spilte han i en posisjon som var litt merkelig etter hvilken type spiller han var. Han var 190 centimeter høy, men spilte på høyreback, noe som vel er litt uvanlig. Av og til spilte han midtstopper, men aldri på midtbanen. Den gang ble han bare ikke sett på som en midtbanespiller, selv om vi ikke visste hva som ville bli hans beste posisjon for fremtiden, sier han.

Møter gamle lagkamerater

For Real Madrids B-lag spilte han sammen med Alvaro Morata og Jese, som senere har spilt for flere storklubber. På laget var også spillere han vil møte i kveld: Nacho, Casemiro og Lucas Vazquez.

– Han var alltid villig til å lære, og veldig god på å posisjonere seg. Han tok alltid gode avgjørelser med ballen. Du kunne se at selvtilliten hans økte etterhvert i sesongen. Lagkameratene elsket ham, sier han videre.

Castilla endte på åttendeplass på tabellen den sesongen.

Real Madrid - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]