Heller ikke Liverpools daglige leder visste om superligaplanene

Billy Hogan fikk først vite om planene 48 timer før.

28. apr 2021 kl 15.44Arild Skjæveland

Det slo ned som en bombe da nyheten om oppstart av «The Super League» kom for ti dager siden.

12 klubber var klare, uten at managere eller spillere visste noe som helst. Heller ikke Liverpools daglige leder Billy Hogan var informert, skriver Simon Hughes i The Athletic

Amerikanske Hogan, som tok over etter Peter Moore som daglig leder i fjor høst, har vært ansatt i FSG siden 2004. Der jobbet han først i Boston Red Sox, før han ble sjef for det kommersielle i Liverpool FC i 2012.

Det var Hogan som sendte en e-post til alle de ansatte i Liverpool FC dagen etter nyheten hadde sprukket om superligaen, og innkalte til et informasjonsmøte som senere ble avlyst – men han skal ikke ha vært direkte involvert.

Først 48 timer før kunngjøringen ble han informert om det som skulle skje.

Uvitende også om «Project Big Picture»

«The Super League» er ikke første gang det har kokt skikkelig rundt Liverpool, etter at eiernes planer om å revolusjonere fotballen har kommet frem. Det skjedde også i høst, da detaljene rundt «Project Big Picture» kom frem.

Det var det Liverpool og Manchester United, sammen med English Football League (EFL) og Rick Parry som hadde laget en plan for å endre engelsk fotball.

Heller ikke den gang var Hogan involvert i planleggingen, skriver Hughes i The Athletic.

«Hogan befinner seg i en ukomfortabel posisjon, fordi han er lojal til FSG, som setter stor pris på ham, men samtidig kan han ikke ignorerer de dype følelsene på Merseyside. Før det siste av Henry sin påfunn, hadde han brukt de siste ukene på dialog med supportergrupper for å forberede gjenåpningen av Anfield neste sesong, og the Super League var ikke på agendaen».

Tirsdag kveld sendte Hogan et brev til Spirit of Shankly (SOS) der han håpet på videre dialog og samarbeid. Det skal settes opp et møte mellom partene snart.