– Ingen har sagt «fest setebeltene og gjør deg klar, guttene er tilbake i trening med laget neste uke»

Liverpools langtidsskadde spillere kommer til å være ute en stund til.

30. apr 2021 kl 15.35Arild Skjæveland

Denne uken har vi sett bilder av at Joel Matip løper utendørs igjen, og en videosnutt av Virgil van Dijk i bra driv på gressmatten på AXA Training Centre i Kirkby.

For to uker siden fikk vi endelig en oppdatering på Joe Gomez sin skadesituasjon.

Jürgen Klopp ble spurt om tilstanden til sine langtidsskadde spillere på fredagens pressekonferanse, og dessverre hadde han ikke stort å fortelle.

– Jeg har ikke nok engelske ord til å beskrive den samme tingen flere ganger. Ja, van Dijk løper – Henderson løper, Joe løper, Joel løper. Det er bra. Dersom de ikke hadde vært i stand til å løpe for øyeblikket ville det vært veldig dårlige nyheter, sa Klopp.

– De løper, og i rehabiliteringen starter det alltid med at du løper rett frem. Jeg vet ikke om dere har sett Virgil løpe i bue eller rett frem, så det er mye som gjenstår.

– Du går gjennom mange steg frem til du endelig er klar til å trene sammen med laget. Spesielt er det sånn med langtidssskader. Det er mange skritt som må tas, og de er alle ganske langt unna, sa han videre.

– Det betyr at ingen har fortalt meg «fest setebeltene, og gjør deg klar, guttene er tilbake i trening med laget neste uke». Nei. Ingenting har endret seg egentlig, men de er alle på riktig vei.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.