– Jeg trenger ikke forklare hva en bindende kontrakt er

Florentino Perez gjentar at det ikke finnes noen vei ut av superligaen for Liverpool og de andre klubbene som har sagt at de vil trekke seg fra prosjektet.

27. apr 2021 kl 10.02Einar Kvande

Real Madrid, Barcelona og Juventus har fortsatt ikke skrinlagt sine planer om å etablere en europeisk superliga, selv om de ni andre klubbene som var med på å etablere ligaen har sagt at de ikke lenger ønsker å være med. 

Florentino Perez gjentar til AS at Liverpool og de andre åtte klubbene har signert bindende kontrakter og dermed ikke bare kan forlate ligaen.

– Jeg trenger ikke forklare hva en bindende kontrakt er. Klubbene kan ikke forlate ligaen, sier Real Madrid-presidenten.

– Noen av dem har sagt at de kommer til å forlate ligaen fordi de er blitt satt under press, men dette prosjektet, eller et lignende prosjekt, vil bli en realitet, og jeg håper det skjer veldig snart, fortsetter han.

Perez synes ikke UEFA sitt nye Champions League-format er noen god løsning

Liverpool Echo skriver at Liverpool FC har tatt de første stegene for å forlate prosjektet, men siden de tre nevnte klubbene ikke har skrinlagt sine planer kan dette fort ende i rettssalene. 

Perez hevder også at det ikke er sant at den amerikanske investeringsbanken JP Morgan har trukket seg som superligaens finansieringskilde.

– Det stemmer ikke. Dette har vært en periode hvor de har reflektet over dette, akkurat som de tolv klubbene. Dersom noe må endres, så vil det bli gjort, men superligaen er det beste prsojektet som vi mener er gjennomførbart.

– Vi må vinne fansen tilbake. De unge menneskene. Og da må du gjøre endringer. Jeg skjønner ikke at UEFA tror de vil klare det med prosjektet de presenterte her om dagen. Jeg synes ikke det er noen god løsning. De ønsker heller ikke å starte før i 2024. Vi får se hvilke klubber som står imot dette.