Politiet etterforsker angrep mot Real Madrid-bussen

Rundt 400 supportere møtte opp utenfor Anfield før Champions League-kvartfinalen.

16. apr 2021 kl 14.00Jens Bessesen

Merseyside-politiet bekrefter at de har startet etterforskning etter at et vindu på Real Madrids lagbuss ble knust da laget ankom Anfield for å spille kvartfinale i Champions League onsdag. Det skriver The Athletic

Politiet opplyser at om lag 400 mennesker møtte opp utenfor stadion og tok imot lagbussene, selv om de på grunn av koronapandemien var oppfordret til å holde seg unna. 

Angivelig skal det ha blitt kastet gjenstander mot Real Madrid-bussen. En av disse traff et vindu på bussen. Gjenstanden gikk imildertid ikke gjennom vinduet, og derfor ble ingen skadet som følge av hendelsen. 

Fordømmer oppførselen

Politiet ser alvorlig på hendelsen. 

– Som på alle kamper har vi jobbet tett med begge klubber for å sørge for sikkerhet for befolkningen og de to lagene. Den motbydelige oppførselen fra de som har vært involvert er ekstremt skuffende og fullstendig uakseptabelt. Slike episoder vil ikke bli tolerert under noen omstendigheter, sier politistasjonssjef Zoe Thornton i en uttalelse. 

Også Liverpool FC fordømmer ugjerningene. 

– Det er fullstendig uakseptabelt og skammelig oppførsel fra noen få individer. Vi vil gi en oppriktig unnskyldning til våre gjester for episoden de ble utsatt for. Vi vil jobbe sammen med Merseyside-politiet for å samle fakta og identifisere de ansvarlige, sier en talsperson for klubben. 

Ifølge The Athletic vil ikke UEFA gjøre noe med saken før politiet kommer med sine rapporter. Liverpool FC ble bøtelagt med 17.000 pund for en liknende hendelse da Manchester City var på besøk i Champions League i 2018.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]