– Det som skjer med oss nå ville ikke skjedd med supportere på stadion

Gini Wijnaldum savner supporterne.

10. mar 2021 kl 08.36Jens Bessesen

På pressekonferansen foran oppgjøret mot RB Leipzig i Champions League fikk Gini Wijnaldum spørsmål om hvordan det siste året har vært for spillerne. Torsdag er det ett år siden det forrige gang ble spilt fotball for fulle Anfield-tribuner.

– Det har påvirket oss litt. Det som skjer med oss nå ville ikke skjedd med supportere på tribunen. Det er jeg sikker på. Fansen hjelper oss gjennom vanskelige perioder og gir mer energi. De gjør oss sterkere enn vi er for øyeblikket, sa Wijnaldum og la til at han mener laget bør kunne prestere bedre også uten supportere.

Har fått en smell

Nederlenderen sier den siste perioden har gitt spillerne en hard knekk.

– Det er selvtillit i laget og spillerne, men mindre enn vi er vant til. Situasjonen vi er i, med skader og spillere som har fått Covid-19 på forskjellige stadier i sesongen, og resultatene som ikke går i vår favør. For mange av spillerne er det en ny situasjon. Vi var vant til å vinne kamper og trofeer. Nå er det motsatt. Selvtilliten er lavere, sa han.

Wijnaldum er klar på at laget burde gjort det bedre i kamprekken som nå viser at det har blitt åtte tap på de siste tolv kampene i ligaen. 

– Måten vi har taklet situasjoner i kamper har ikke vært bra nok. Det gjør oss sinte. Vi var i en vanskelig situasjon med skader, men målene vi slapp inn hadde ikke noe med skader å gjøre. Derfor er vi skuffet, sier han.

– Det er alltid press

Nå kjemper spillerne for å få laget tilbake på rett kjøl.

– Det er alltid press når du spiller for Liverpool og resultatene er som nå. Det er press for å slå tilbake, og nå må vi vise oss fram som lag, sier han.

Også Jürgen Klopp fikk spørsmål om de tomme tribunene og hvordan det siste året har vært.

– Fotball er ikke spillet vi elsker om ingen er der for å se på det. Vi savner dem fordi vi har den mest spesielle atmosfæren i verdensfotballen. Lenge taklet vi det bra, men i vanskelige tider kan de hjelpe. Jeg kan ikke vente til dagen folk kan komme på stadion igjen, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]