– Salah kan nok tenke seg en ny avtale, men det er ikke opp til ham. Liverpool er i en god posisjon

Liverpool har gode kort på hånden.

28. apr 2021 kl 21.10Arild Skjæveland

Det har vært en del spekulasjoner rundt Mohamed Salah det siste halve året. For en spiller som «aldri» gir intervjuer, var det oppsiktsvekkende da han satte seg ned med spanske AS i desember. Der utelukket han ikke at La Liga en dag kunne bli et alternativ.

Liverpools toppscorer har kontrakt til 30. juni 2023, og der ligger kanskje mye av svaret, både til intervjuet og hvorfor fremtiden hans nå er tema.

– Salah ble belønnet med en stor langtidskontrakt etter sin fantastiske første sesong, men for hans egen del tror jeg ikke han hadde kalkulert hva det vil bety. Det betyr at kontrakten hans med Liverpool løper ut når han er 31 år gammel. Så fra Liverpools ståsted er det bra tidspunkt for å reforhandle, men ikke nødvendigvis for spillerne, sier The Athletic-journalist Simon Hughes på podcasten Red Agenda.

– Spillere flest vil da være over toppen, så det er ikke en alder der du ønsker å forhandle frem karrieren siste store avtale. Liverpool er i en ganske god posisjon for øyeblikket vil jeg si, sier han videre.

Få alternativer

Det at Real Madrid og Barcelona er i økonomisk krise etter koronapandemien, og at det ikke er så mange klubber som kan betale det 28-åringen vil koste, gjør at situasjonen er litt låst.

– Etter min mening har han hatt en veldig god sesong for Liverpool. En glimrende sesong når det kommer til scoringer. Du kan undre hvor i ligaen de ville vært uten ham, for vi snakker om de andre angriperne som ikke har prestert på det nivået en ville forvente, sier Hughes.

– Han er en veldig viktig spiller, men samtidig det begrenset hvilke alternativer han har, på en rar måte. Dersom han ønsker å dra og spille for noen andre – om det ble aktuelt å forlate Liverpool – ville han vurdert å signere for Barcelona eller Real Madrid, men jeg vil bli veldig overrasket de hadde hatt pengene som ville fått Liverpool til å vurdere å gjøre en avtale for øyeblikket, sier han videre.

– Det er en merkelig tid for spillere generelt, med hvor de vil ta karrierene sine videre. De store klubbene som de kanskje ønsker seg til, som de store spanske klubbene, er det ikke penger for å få det til. Vi får se, men jeg tror dette er en sak som kan rulle og gå en stund til, for han har to hele sesonger igjen på kontrakten sin etter denne sesongen.