– Vi fortjente ikke å vinne. Dette var ikke godt nok – men vi har fortsatt en sjanse

Jürgen Klopp forklarte byttet av Naby Keita. Han var ikke fornøyd med hvordan laget hans fungerte i Madrid.

6. apr 2021 kl 23.37Arild Skjæveland

De røde tapte 3-1 i Madrid, og var nest best i nesten alt på Estadio Alfredo di Stefano tirsdag kveld. Jürgen Klopp hadde sitt å si etter kampen.

– Først og fremst, så fortjente vi ikke å vinne. Vi spilte ikke bra nok. Det er min første bekymring, sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

– Førsteomgang var ikke bra nok. Vi presset dem ok, men vi ga bort ballen, og det hjelper ikke. Fotball er et spill der feil er vanlig, men du må gjøre det på de riktige stedene. Vi kan presse, men dersom du gir ballen til motstanderen blir det vanskelig, sier han.

– I andreomgangen spilte vi bedre, og prøvde å skape noe. Vi scoret, og det er det positive fra denne kvelden. Slik er det, sier han.

– Vi har fortsatt en sjanse, men vi må spille mye bedre fotball i returoppgjøret. Vi kan være mye vanskeligere å spille mot, og det må vi sørge for at vi er neste uke.

Misfornøyd med dommeren

Den tyske dommeren Felix Brych valgte å ikke blåse da Sadio Mané ble lagt i bakken på vei alene gjennom, bare sekunder før Real Madrid la på til 2-0…

– For meg var det nesten som at det var noe personlig. Han håndterte klare situasjoner som at spillerne kastet seg, sier Klopp.

– Da han gikk ned var det en feil. Jeg fortalte ham etter kampen at jeg synes det var urettferdig med Sadio – men han kostet oss ikke kampen. Vi var ikke gode nok.

Forklarte Keita-byttet

Liverpools midtbane fungerte ikke i den første omgangen. Det var en stor overraskelse at Naby Keita kom inn for Thiago Alcantara før kampen. Klopp sa før kampen at han ikke kunne ignorere prestasjonene til Keita på trening.

Det var Keita som ble ofret etter den svake førsteomgangen.

Allerede etter 42 minutter kom lystavlen opp, og viste bytte mellom nummer 8 og 6, da Thiago kom inn.

– Ja, det var taktisk. Det var ikke én enkeltspiller som var ansvarlig. Han spilte ikke bra i kampen, men det kunne vi alle se. Jeg kunne gjort flere bytter, sier han.

– Jeg er ikke fornøyd med det nå, siden det snakkes om som at «det var Naby sin feil». Det var det ikke, men det var et taktisk bytte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]