– Vi kan ikke bare si de riktige tingene. Vi gjør det ikke på banen, og tiden renner ut

Andy Robertson er veldig frustrert etter at Liverpool igjen kastet bort en ledelse i sluttminuttene.

26. apr 2021 kl 18.54Arild Skjæveland

For en uke siden kokte det rundt «the Super League», men samtidig hadde Liverpool alle tiders mulighet til å ta tak i kampen om topp fire. Med seire mot Leeds United og Newcastle ville Liverpool hatt 58 poeng, og vært á poeng med et Chelsea-lag som har et tøffere kampprogram foran seg.

Dessverre ble det baklengs i det 87. minutt mot Leeds, og i det 95. minutt mot Newcastle. Der forsvant fire poeng, og de røde er derfor på sjetteplass i Premier League med fire poeng opp til fjerdeplassen.

– Det oppsummerer sesongen vår. Vi lærer ikke, og fortsetter å gjøre de samme feilene, sa en veldig frustrert Andy Robertson til Bein Sports etter lørdagens kamp ifølge Goal.com

– Newcastle fortjente scoringen sin. Eller begge to, for jeg synes den regelen er latterlig. Vi kunne sittet her med et tap, og det hadde vært sjokkerende etter alle sjansene vi hadde i førsteomgangen, og også i andreomgangen med kontrollen vi hadde. Før baserte vi det på at vi var så gode på å holde på et resultat, og det får vi ikke til akkurat nå. Så enkelt er det, sier han.

Må gjøres på banen

Robertson er en av spillerne som alltid stiller opp for media, uansett resultat. Han er lei av å være ute og si de samme tingene om igjen og om igjen denne sesongen. Samtidig er skotten forfriskende ærlig om hvordan situasjonen er.

– Lag har alltid en sjanse mot oss. De får alltid mer selvtillit de siste ti minuttene, og tror at de kan få med seg noe. Det er ikke likt oss, sier han.

– Vi kan ikke fortsette å komme ut og si de riktige tingene. Vi gjør det ikke på banen, og antall kamper renner ut, sier han.

Skottlands landslagskaptein mener det vil være et veldig hardt slag for klubben dersom det ikke blir Champions League-spill til høsten.

– Dette er et Champions League-lag. Vi kom til kvartfinalen i år, og er fortsatt skuffet over det. Vi har kommet til to finaler på fire år, og vant Premier League komfortabelt i fjor. Dersom vi ikke har Champions League-fotball neste år, vil det være et hardt slag for hele klubben, så klart det vil være det.

– Denne klubben er basert på at en skal kjempe til siste slutt, og det er det vi må gjøre, sier han.

Liverpools neste kamp er borte mot Manchester United. Kampen mot den gamle erkerivalen spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.