Aston Villa beseiret Liverpool i FA Youth Cup

Liverpools unge løftet seg i andre omgang, men klarte ikke å score den nødvendige målene.

24. mai 2021 kl 22.53Øystein Tronstad

Med navn som Dean Smith, Steve McManaman og Rob Jones til stede på Villa Park, var det hjemmelaget som til slutt kunne juble.

Liverpool startet med disse 11:
Davies, Bradley, Norris, Quansah, Koumetio, Stephenson, Corness, Morton, Woltman, Balagizi, Musialowski.

Benken:
Jonas, Mrozek, Wilson, Chambers, Frauendorf, Mabaya, Bajcetic.

Aston Villa kontret med: 
Marschall, Kesler, Bogarde, Swinkels, Revan, Raikhy, Lindley, Chukwuemka, Chrisene, Young, Barry.

Flere av disse navnene var med da Liverpool møtte et ungt Ason Villa i FA-cupen 8. januar. Den gang scoret Louie Barry Villas mål.

– Nøkkelen for meg er å spille på vår måte, vise alle vår identitet og hvordan Liverpool Football Club ønsker å spille fotball og vinne kamper. Forhåpentligvis ender vi opp med trofeet, sa midtbanespiller Tyler Morton før kampstart.

PROFIL: Mateusz Musialowski fikk vist hvorfor han holdes så høyt og har kallenavnet «den polske Hazard».

PROFIL: Mateusz Musialowski fikk vist hvorfor han holdes så høyt og har kallenavnet «den polske Hazard».

Liverpool har vunnet Youth Cup fire ganger tidligere. Senest i 2019. Kveldens finale var den åttende siden turneringens fødsel i 1952, og på veien hit har blant andre Leicester, Manchester United og Arsenal blitt slått.

Villa startet best

I første omgang var det Birmingham-gutta som dominerte. De røde slet med å håndtere aktive Young, Barry og Chukwuemka.

Til pause sto det 2-0.

Midtbanespiller Ben Chrisene startet målshowet med en flott avslutning med venstrebeinet alt etter åttte minutter. Så fikk Villa straffespark etter 12 minutter da Billy Koumetio var både klønete og uheldig. Brad Young satte det sikkert inn.

Liverpool kan gå med hodet hevet

I andre omgang hevet Marc Bridge-Wilkinsons mannskap seg og Liverpool var med på leken. Den polske stjernen Mateusz Musiałowski fant mer rom.

Byttet med Melkamu Frauendorf inn for Dominic Corness var vellykket, for det var hans avslutning, etter et hjørnespark, som endte i mål via et Villa-bein.

Tre minutter på overtid slo Tyler Morton inn og Jarell Quansah fikk muligheten til å utligne og sikre ekstraomganger, men headingen hans gikk rett på Filip Marshall i Villa-buret.