Ben Davies avslører hva som har vært problemet

Liverpool-stopperen, som fremdeles venter på sin debut i rødt, er endelig skadefri.

27. mai 2021 kl 19.27Jens Bessesen

Ben Davies ble kjøpt inn fra Preston for å løse stopperkrisen i Liverpool på deadline day i overgangsvinduet i januar, men utrolig nok har ikke 25-åringen spilt et eneste minutt for sin nye klubb. 

I starten ble Ozan Kabak foretrukket ved siden av Fabinho, før Nat Phillips og etter hvert Rhys Williams spilte seg inn på laget som til slutt sikret tredjeplassen i Premier League. 

Leggskade

Davies var aldri å se i lagoppstillingene. Ved noen anledninger satt han på innbytterbenken, og han har vært med på treninger, men det er tydelig at det har vært noen skadeproblemer som supporterne ikke har fått innsyn i.

Torsdag har han oppdatert sin Instagram-profil med et bilde der han holder tomlene opp. I bildeteksten avslører han at problemet har vært en skade i leggen, men at han nå er ferdig med sin opptrening. 

Nå ser han frem til en produktiv sesongoppkjøring, og samtidig ser han lyst på neste sesong. 

«Takk for støtten siden jeg kom til klubben. Sees snart!», skriver Davies. 

Blir han med videre?

De fleste journalister som følger Liverpool tett har denne uken rapportert at det nærmer seg et kjøp av RB Leipzig-stopper Ibrahima Konate. Samtidig tyder alt på at Ozan Kabak blir sendt tilbake til Schalke etter låneoppholdet i Liverpool. 

Med Virgil van Dijk, Joel Matip og Joe Gomez på vei tilbake fra skade begynner situasjonen på stopperplass å lysne. Også Nat Phillips og Rhys Williams håper nok å bli med videre, selv om det nylig ble rapportert at sistnevnte kommer til å bli lånt ut neste sesong.

Når det gjelder Davies kom James Pearce i The Athletic forrige uke med opplysninger om at 25-åringen er med i Jürgen Klopps planer for neste sesong. Dermed kan det fremdeles bli muligheter for å spille sin første kamp for Liverpool for midtstopperen som aldri har spilt på høyere nivå enn Championship, der han var blant de beste forsvarsspillerne.