Klopp med klar beskjed hva han gjør dersom det blir Europa League-spill på Liverpool neste sesong

Jürgen Klopp har gode minner fra sin eneste sesong i Europa League med Liverpool.

1. mai 2021 kl 10.31Einar Kvande

Med fem kamper igjen å spille ligger Liverpool på sjetteplass på Premier League-tabellen, fire poeng bak Chelsea på den siste Champions League-plassen. Dermed er det en viss fare for at de røde ikke kommer med i det gjeveste selskap i Europa neste sesong. 

– Etter at jeg kom til England har vi bare vært med i Europa League en gang. Vi kom helt til finalen, så det var bra, om vi ser bort fra det som skjedde i selve finalen. Torsdag kveld så jeg et United-lag som nøt å være med i Europa League. Dersom vi kvalifiserer oss for en europeisk klubbturnering, uansett hvilken, er ikke det noe vi vil ta lett på. Europa League er en fin turnering. Men vi har fortsatt en liten sjanse til å komme med i Champions League, så vi skal forsøke det, og så får vi tenke på resten når vi vet utfallet av denne sesongen, sa Jürgen Klopp da han snakket med pressen fredag.

Tror ikke fem seiere vil være nok

Liverpool-manageren tror ikke fem seiere på de fem siste kampene vil være nok. 

– Nei, fem seiere vil ikke være nok. Det er jeg sikker på. Dette vil avhenge av resultatene til de andre lagene, det er klart. Men uten fem seiere har vi ikke en sjanse. Men vi avskriver ikke noe som helst før det er matematisk umulig. United tror fortsatt de kan bli ligamestere, og med rette. Vi tror fortsatt vi kan komme med i Champions League, men vi er avhengig av resultatene i andre kamper enn våre egne. Vi vet det. 

– Uten at vi vinner våre egne kamper, vil vi ikke komme noe sted. Vi er ikke naive. Vi tenker ikke slik. Vi konsentrerer oss kun om neste kamp, og den er den viktigste i sesongen for oss. Vi spiller mot United i helgen, og skal gi alt vi har i den kampen. Vi tenker ikke på noe annet enn å sørge for at vi spiller vår beste kamp for sesongen.