Det blir likevel ikke bortesupportere på tribunene denne sesongen

Bortesupportere må vente til høsten.

5. mai 2021 kl 11.24Arild Skjæveland

I forrige uke ble det rapportert at Premier League-sjef Richard Masters hadde skrevet et brev til alle klubbene, og ønsket at fem prosent av supporterne som skal slippes inn på sesongens to siste kamper var bortesupportere.

På de største stadionene, som Anfield, ville det betydd 500 i borteseksjonen når Crystal Palace kommer for sesongens siste kamp.

Det vil ikke skje, melder The Times.

Møtte motstand

Grunnen til det er at forslaget har møtt motstand fra klubber og grupper med ansvar for sikkerheten. Flere klubber svarte på brevet med å dele sine bekymringer rundt en slik plan, når logistikken gjør at enkelte ikke selv vil klare å slippe inn 10 000 tilskuere.

Grupper med ansvar for sikkerheten var misfornøyd med hvor mye det ville koste i ekstrautgifter til politiet, og at en reise til fotballstadion vil ses på som en «unødvendig reise» for supportere som kommer tilreisende fra områder der smittetrykket er høyere.

En avgjørelse er nå tatt, og det er enighet om at det ikke vil være bortesupportere på tribunen igjen før neste sesong. Den starter 14. august.