– Det er helt sprøtt at vi er inne blant topp fire igjen

En ligarunde før slutt er Liverpool inne blant topp fire i Premier League for første gang siden midten av februar.

20. mai 2021 kl 08.32Einar Kvande

3-0 over Burnley på Turf Moor betyr at Liverpools Champions League-skjebne blir avgjort i siste ligarunde. Foran søndagens kamp mot Crystal Palace på Anfield innehar Liverpool fjerdeplassen på bedre målforskjell enn Leicester, med tredjeplassen innen rekkevidde dersom Chelsea skulle snuble borte mot Aston Villa i sin siste kamp.

Jürgen Klopps menn har levert et imponerende comeback, etter at det så ut som Champions League-spill var en umulighet for et par måneder siden.

– Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd med guttene. Men vi tar ikke Champions League-spill for gitt, sa Klopp etter seieren i Burnley.

– Vi har ikke vært inne blant topp fire siden februar, og vi har ikke vunnet så mange kamper siden da. Men i de siste 8-10 kampene har vi kommet tilbake på sporet. Jeg vet ikke hvor mange vi har vunnet av disse, men vi er tilbake på sporet.

– Dersom vi vinner på søndag vil vi trolig kvalifisere oss for Champions League, konkluderer Liverpool-manageren.

For å slå det fast med en gang, dersom Liverpool slår Crystal Palace med ett mål må Leicester vinne med fem mål over Tottenham på King Power Stadium for å passere de røde på tabellen. Spiller begge lag uavgjort blir Liverpool nummer fire, og dersom Leicester taper med ett mål for Tottenham så kan Liverpool tape med fire mål for Palace og likevel ta fjerdeplassen.

– Det er helt sprøtt at vi er inne blant topp fire igjen, men vi har ikke klart det ennå. Det ser ut som timingen vår er riktig, men det er ikke avgjort ennå. Når du vinner en semifinale, så skal du spille en finale, og det er der vi står nå. Vi vil gi absolutt alt, lover Klopp.

Fire strake seiere for første gang denne sesongen

Liverpool tok sin fjerde strake seier da Burnley ble slått, og det er første gang denne sesongen at de røde har klart det.

– Det var en moden prestasjon. Ikke akkurat noen verdensklasse-start på kampen. Til å begynne med var vi nervøse og det preget pasningsspillet. Men etter et kvarter landet vi på føttene, og begynte å spille veldig god fotball. Vi misbrukte våre to største sjanser i begynnelsen av matchen, men vi scoret et vidunderlig mål like før pause, og Nat satte inn nummer to etter enestående forarbeid av Sadio. Det var en flott heading. Det tredje målet var Ox på sitt beste.

– Burnley prøvde å utnytte at vi har urutinerte midtstoppere, og de var vanskelige å forsvare seg mot, men guttene klarte det bra. Vi var avhengige av at hver eneste spiller gjorde jobben sin.