Henderson er i rute til EM

Arbeidsmengden og innsatsen skal ha imponert Gareth Southgates og hans team.

29. mai 2021 kl 15.40Øystein Tronstad

– Jeg tenker at vår situasjon for øyeblikket er mer komplisert enn hos mange andre land, så vi trenger noen ekstra spillere for den første tida av samlingen vår. Mer tid vil gjøre at vi kan fatte bedre beslutninger, sa Englands Gareth Southgate etter å ha utsatt den endelige avgjørelsen til 1. juni.

– Det er mye usikkerhet og informasjon er viktig når du skal ta avgjørelser. Vi vet mer i løpet av de neste dagene. Denne troppen har en god balanse.

Før England åpner EM mot Kroatia 13. juni skal 33 mann bli til 26. I forkant av mesterskapet møter Three Lions Østerrike og Romania i oppvarmingen.

Det er spesielt den sene sesongavslutningen til Manchester United, Chelsea og Manchester City, som kom til finale i Europa, og skadeproblemer hos flere nøkkelspillere som bidrar til hodebry for Southgate. 

Imponert over Henderson

En av disse er Liverpool-kaptein Jordan Henderson som sist var på banen i februar. På sesongens siste spilledag mot Crystal Palace satt han på benken.

– Han er i rute til å bli involvert i disse kampene og kunne spille. Det hadde ikke vært noe poeng i å ta han med om det ikke var tilfellet. På noen områder er han kanskje foran andre. Han har hatt en lang periode ute, men har kunne trene mye uten kamper, sier Southgate som er imponert over Henderson.

– Vi tenker faktisk at arbeidsmengden Jordan har klart å få til er veldig høy. Det vi mangler fra han er å se han på banen i kampsituasjoner.

Henderson er i en gruppe med Aston Villas Jack Grealish, Manchester United Harry Maguire og Leeds’s Kalvin Phillips. Spillere som nylig har blitt skadet eller akkurat kommet tilbake fra lange avbrekk.

– Vi må bare følge tett med på hvordan alle disse utvikler seg.

– Vi vet ikke eksakt hvordan de neste ukene vil utspille seg med tanke på skader, vi har mange spørsmålstegn, men bildet vil bli tydeligere. Vi vet hva vi ønsker, og vi har gode beredskapsplaner i bakhånd.