I år vant Burnley sin første Premier League-kamp i mai siden 2015

Burnley er elendige om våren, keeperen er skadet og er i historisk dårlig hjemmeform.

18. mai 2021 kl 18.12Øystein Tronstad

Burnley har kun vunnet fire hjemmekamper denne sesongen. Akkurat nå er det en negativ klubbrekord pågående med ni strake uten hjemmeseier.

I tillegg er det usikkert om Nick Pope, en av ligaens beste skuddstoppere, rekker kampen. Det betyr trolig 24-årige Bailey Peacock-Farrell i buret. Sist gang han voktet hjemmemålet ble det fire baklengs mot Leeds.

Kvartetten Phil Bardsley, Dale Stephens, Kevin Long og Robbie Brady er også skadet. 

Det positive for hjemmelaget er at plassen er sikret, trygt plassert på 15.-plass med 39 poeng.

Vinner så godt som aldri i mai måned

Sean Dyches mannskap vant Championship i 2016. Siden den gang har de spilt i Premier League. Når plassen har vært trygg har formen forsvunnet for Lancashire-laget.

Bare se på disse utrolige tallene fra de tidligere sesongene.

2016/2017
Var første sesong klubben klarte å beholde plassen i Premier League. The Clarets rykket ned i både 2010 og 2015. Burnley endte seks poeng over streken på 16.-plass, med 40 poeng.

Grunnarbeidet ble lagt om vinteren. Etter at kalenderen snudde til 2017, vant Burnley kun fire av 19 kamper.

Etter at de slo Crystal Palace 2-0 29. april var det feriefølelse. Til tross for at Sam Vokes scoret fire mål på de tre siste, vant Burnley ingen av dem.

2017/2018
Med negativ målforskjell klarte Burnley å ta seg til Europa League-kvalifisering etter en imponerende 7.-plass med 54 poeng.

I mars var formen så god at man siktet mot direkte gruppespill i Europa. De vant fem strake, før det sa stopp 19. april. På de fem siste vant Burnley ikke en eneste kamp resten av sesongen.

2018/2019
Europa League-kvalifiseringen ble en påkjenning for den lille klubben som åpnet ligaen med fem strake uten seier. Til slutt ble det en trygg 15.-plass med 40 poeng.

Laget lå på 17.-plass 30. mars, men vant så tre på rad.

Da var det ny ferie og på de fire siste ble det ingen nye triumfer.

2019/2020
Denne spesielle sesongen passet Burnley greit og plassen var aldri truet. De var aldri dårligere enn nummer 15., som de var midtveis i annerledes-sesongen. Til slutt ble det en sterk 10.-plass med 54 poeng.

Burnley spilte uavgjort i sine to siste kamper før Premier Leauge ble stoppet. I den første kampen etter «restarten» ble de knust 0-5 av Manchester City i juni.

Deretter fulgte syv på rad uten tap, inkludert 1-1 på Anfield, fr de tapte 1-2 hjemme mot Brighton på sesongens siste dag.

2020/2021
Årets sesong startet forferdelig. Det skulle gå åtte kamper før de vant sin første. Fem av de første seks endte med tap. Sammen med Sheffield United fremsto Burnley som den soleklare dumpekandidaten.

Borteformen hjalp klubben ut av uføret. De vant på Anfield, Selhurst Park, Goodison Park, Molineux og Craven Cottage. 

Borteseieren mot Fulham var faktisk første gang de vant en ligakamp i mai siden opprykket.

April startet tøft med tre strake tap, før de avsluttet måneden med borteseier mot Wolverhampton. Så langt har mai gikk to tap og én seier, før Liverpool inntar Turf Moor onsdag 19. mai.