Kan være tilbake fra start mot tidligere lagkamerater

Nathaniel Clyne fikk en ny vår med Crystal Palace, og nøt stor tillit før et muskelproblem i vinter. Søndag kan han være tilbake i startoppstillingen mot tidligere lagkamerater.

21. mai 2021 kl 08.49Jens Hapnes Rege

Etter Trent Alexander-Arnolds gjennombrudd i begynnelsen av 2017/18-sesongen var det et sjeldent syn å se Nathaniel Clyne i den røde Liverpool-drakta. 

Den trofaste høyrebacken fikk bare fire kamper fra start for Liverpool i perioden fra 2017/18 til 2019/20, og i den siste sesongen spilte han ikke en eneste kamp. 

Flere har undret seg over hvorfor 30-åringen gikk fra å være en viktig brikke i laget som tok seg til Champions League for første gang siden 2014/15-sesongen til å være helt ute i kulden, men skader og Trents gjennombrudd sies å være årsakene. 

Ny vår

Etter at kontrakten med Liverpool løp ut var Clyne lenge kontraktsløs, men etter å ha imponert på prøvespill i Crystal Palace fikk han tilbud om en ettårskontrakt med klubben han fikk sitt gjennombrudd i som unggutt. 

Skader i Roy Hodgsons forsvarsledd ga flere muligheter i starten av sesongen, og 30-åringen var en viktig brikke i laget i de hektiske vintermånedene. 

Siden den gang har han imidlertid vært ute av spill med en muskelskade, men han var nylig tilbake i spill med U23-laget, og så uanfektet ut av skaden. 

MOT GAMLE KJENTE: Clyne spilte mot Liverpool i høst.

MOT GAMLE KJENTE: Clyne spilte mot Liverpool i høst.

Kjemper for ny kontrakt

Søndag kveld kan Clyne være tilbake i spill mot tidligere lagkamerater i Liverpool, som i likhet med 2016/17-sesongens siste dag må vinne for å sikre seg spill i Champions League. 

Den gang, mot Middlesbrough, var Clyne i startoppstillingen da Klopps mannskap tok det første store steget i sin reise, men etterpå tok historiene helt forskjellige veier. 

Crystal Palace høyreback er avhengig av å imponere i sine siste uker for å sikre seg ny kontrakt med London-laget, og kan få en mulighet til det på søndag.