Keita-rådgiver kritiserer Klopp

Naby Keitas første agent er ikke fornøyd med bruken av spilleren.

5. mai 2021 kl 14.52Arild Skjæveland

Malick Kebe skal ha vært med på å oppdage Naby Keita i Guinea, og hjalp midtbanespilleren med å komme seg til sin første klubb i hjemlandet, som heiter Horoya AC.

Derfra reiste 26-åringen videre til FC Istres i Frankrike i 2013, før han ble solgt til RB Salzburg i 2014. Etter to år i Østerrike dro han videre til RB Leipzig, før Liverpool kjøpte ham for store penger sommeren 2018.

Keita har vært skadeplaget, og har ikke klart å leve opp til forventningene i Liverpool. Han har spilt 76 kamper på tre sesonger for de røde.

Kritiserer Klopp

Kebe, som opplyser i sin Twitter-bio at han er manager og rådgiver for Naby Keita, langer ut mot Jürgen Klopp.

– Den dagen trener Klopp lar Naby Keita spille i sin favorittrolle, ser du hva han vil bringe til Liverpool. Han er en playmaker, ikke en «scavenger», skriver han på Twitter. Han har også lagt ut tweeten på fransk, der ordet «samler» er brukt heller enn «scavenger» – men det kan ikke være tvil om at han mener Keita brukes feil.

Også i 2019 var Kebe ute og tok et oppgjør med de som kritiserte Keita. Da ble han sitert av Foot 224, som er det største fotballnettstedet i Guinea, som omtaler Kebe som en rådgiver for spilleren. Twitterkontoen er fulgt av N’Dire Diallo, som jobber i Foot 224.

Flere Liverpool-nettsteder omtaler Kebe som Keitas agent. Det er han ikke. Keita blir representert av Björn Bezemer i agentbyrået ROOF, som holder til i Tyskland. Bezemer representerer også Sadio Mané, Marko Grujic og Dejan Lovren, i tillegg til tyske landslagsspillere som Marc-André ter Stegen (Barcelona), Kai Havertz (Chelsea) og Serge Gnabry (Bayern München).