Klopp møtte pressen– Dere forstår ikke hvor mye jeg gleder meg til å se dere alle igjen på Anfield

Klopp møtte pressen for siste gang denne sesongen fredag ettermiddag. Vi fulgte pressekonferansen fortløpende.

21. mai 2021 kl 12.32Jens Hapnes Rege

Jurgen Klopp har møtt pressen for aller siste gang denne sesongen. Les hva han hadde å si i saken under. 

Om den siste perioden

– Jeg husker ikke en sesong der det ikke levde helt til slutten. Det har alltid vært en finale eller noe å kjempe for på slutten av sesongen. Jeg er veldig vant med stress til siste kampdag!

– Vi har fått selvtilliten tilbake, scoret mål på gode tidspunkt og har sluppet inn mindre. Alle tallene frem til nå har ingenting å si på søndag. I tre så viktige kamper kan absolutt alt skje. 

– Vi må kjempe for det, og vi respekterer Crystal Palace veldig. De ønsker å gi alt for å gi Roy en verdig avskjed i hans siste kamp, som de andre motstanderne har gjort også. Det blir en tøff kamp. 

Om supporternes retur

– Jeg ønsker å bruke anledningen til å ønske supporterne velkommen tilbake. Dere forstår ikke hvor mye jeg gleder meg til å se dere alle igjen. Det er viktig at dere ikke mister tålmodigheten etter et minutt - vi trenger den beste støtten som mulig, slik det var forrige gang dere var her. 

– Ingenting har vært det samme uten supporterne. Vi ble vant med det, men det skal ikke være slik. Jeg har elsket dette spillet så lenge jeg kan huske. Da førstelaget i landsbyen spilte i helgen dukket 300-400 folk opp, og det var bare 1000 folk i landsbyen - det var en fantastisk atmosfære. Det har  jeg elsket fra den første dagen i livet mitt. 

– Vi trenger alle støtte gjennom livet, om det er positivt, kritikk eller en liten oppkvikker - vi trenger det. Fotball er basert på følelser, og å få 10000 folk tilbake er det beste jeg kan tenke meg. 

Om Chelsea og Leicesters kamper

– I situasjonen vi er i bør vi ikke følge med på det. Med mindre noe rart skjer og Leicester leder med fem eller seks eller noe slik trenger vi ikke se på det. Vi har det i våre egne hender, og vi er ikke involvert i det med mindre noen sier til meg at resultatet i øyeblikket ikke er nok. 

– I midt hode skal vi spille på vårt beste, og da bør ingen trenge minne oss på noen ting. Vi ser ikke på deres resultater med mindre det skjer noe interessant. 

Om Gini Wijnaldum

– Det er ingenting å si om det i øyeblikket, for vi har en kamp å spille på søndag. Det er ikke noe annet å si om det akkurat nå.

– Det jeg kan si er at vi skal ta farvel med Graham Carter, vår «kit-man» de siste 35 årene i klubben. Den beste jeg noen gang har hatt, og en farsfigur. 

– Man kan ikke stille spørmål ved Ginis karakter. Han er en sensasjonell fyr og er helt forpliktet til laget og til klubben til siste dag. Vi får se når det er. 

Om forrige oppgjør mot Crystal Palace

– Det var ikke en 7-0-kamp. Det var en åpen kamp, og Crystal Palace hadde store sjanser også. Den store forskjellen var at vi brukte alle mulighetene våre. Jeg tror vi hadde syv skudd på mål og syv mål. Vi har hatt flere kamper med flere skudd på mål og mindre mål, det var bare en slik dag. 

– Denne kampen blir ikke slik, og det vet vi. Jeg har bare sett en slik kamp en gang i livet, og jeg har vært lenge i gamet. Vi vet at vi må vinne kampen, og at vi må kjempe for det. 

Om Champions League-spill

– Nå har døren åpnet seg litt for oss. Når døren er åpen må man fortsatt gå gjennom den. Det er det guttene har gjort så langt, men vi er ikke helt over dørstokken enda. 

– Jeg er langt unna å begynne å oppsummere sesongen eller noe slik, det er ikke tiden for det nå. Nå har vi spilt torsdag-søndag-onsdag, og skal spille igjen på søndag. Vi må restituere skikkelig og prøve å være på vårt beste mot Crystal Palace. 

– Det var en rar sesong og det var en intens sesong, men nå er det vårt ansvar å avslutte sesongen på en god måte. Det er fotball og alt kan skje, så vi er ikke i humør for å feire enda. Det eneste vi fokuserer på er de 95 minuttene vi skal spille. 

Intens sesong

– Den største delen av sesongen handler om å bli klare for avslutningen, og denne sesongen trengte vi mer tid for å bli klare. Dersom man vil kvalifisere seg for Champions League i England må man være med til siste slutt. 

– Hele året har vært intenst for hele verden. Vi gleder oss til å ha det normalt igjen - å være ute eller inne, spise middag, ta en øl, og alt det der. Vi er ikke vant med å ha restriksjoner i alle deler av privatlivet, og det påvirker det profesjonelle livet også. Det er likt for alle sammen. 

– Det har vært intenst, men hvem bryr seg? Nå er vi her og vi er klare. Vi er fulle av optimisme og positivitet, fordi nå er det spennende også. Ja, guttene var slitne etter kampen mot Burnley og vil være slitne etter sesongen. Noen av spillerne har turneringer med landslagene i sommer, så det blir intenst også.

– Nå har vi noen dager på å komme oss og forberede oss, så la oss gi alt vi har sammen med 10000 gale supportere. 

Om turneringer i sommer

– Jeg ønsker at spillerne skal gjøre det bra i turneringer, men jeg blir ikke for trist hvis noen ryker ut i gruppespillet. Noen har gode muligheter for å bli europeiske mestere, og det er fantastisk. 

– Det viktigste er at de kommer tilbake friske og raske. Alle får minst tre uker ferie, og vi prøver å gi dem så mange dager som mulig. 

– Etter det må vi bli vant med hverandre igjen etter landslagsspill. Livet til profesjonelle fotballspillere er intenst - det vet de, det er de vant med og det liker de, men av og til må vi gi dem hvile. Det får de etter de er ferdige med turneringene.