Klopp med underfundig svar da han fikk spørsmål hvem som vil avgjøre om Virgil van Dijk spiller for Nederland i EM

Det er tydelig at Liverpool-manageren ikke er begeistret over tanken om at hans forsvarsbauta skal delta i EM uten å ha trent for fullt med klubblaget først.

2. mai 2021 kl 10.03Einar Kvande

Under sin seanse med pressen fredag svarte Jürgen Klopp på spørsmål omkring Virgil van Dijks fremgang etter den alvorlige kneskaden som Everton-keeper Jordan Pickford påførte ham i lokaloppgjøret på Goodison Park den 17. oktober. 

Klopp slo fast at nederlenderen har positiv fremgang i rehabiliteringsarbeidet, men midtstopperen er fortsatt ikke tilbake i full trening med resten av Liverpool-troppen.

Fredag fikk Klopp blant annet spørsmål om hvem som bestemmer om van Dijk spiller for Nederland i sommerens EM.

– Virgils kne, lød det kontante svaret.

– Hør her, jeg ønsker ikke å holde ham tilbake, men man kan ikke tvinge frem hans deltakelse heller.

– La oss gå gjennom dette. Dere har vært lenge nok i denne geskjeften til å vite at dersom du ønsker å spille i en turnering så må du ha trent på forhånd. Da snakker jeg om skikkelig fotballtrening flere uker i strekk på forhånd, ikke en uke før turneringen starter.

– Du kan ikke komme tilbake etter ti eller elleve måneder på sidelinjen, trene en uke, og så spille fotball. Det er rett og slett ikke mulig. Det går ikke an. 

Vil ikke være tilbake i full trening på flere uker ennå

– Det er ingen som holder ham tilbake, det kan jeg love alle disse menneskene i Holland eller hvor de nå holder til. Men vi kan ikke forhaste oss, så det kommer vi ikke til å gjøre. Det er en spillers karriere som står på spill her.

– Ingen bør tvinge ham til å delta, og ingen kommer til å gjøre det. Ikke Holland, ikke vi, og ikke Virgil selv. Han forsøker bare å komme tilbake så raskt som mulig.

– Akkurat nå er det ingen som vet nøyaktig når det vil skje, men dere skjønner jo at tiden begynner å bli veldig, veldig knapp med tanke på EM, trening med laget og slike ting, for han er ikke tilbake i trening med laget her ennå, og vil ikke komme tilbake i full trening med oss de kommende ukene heller. Så jeg vet ikke.

– Til syvende og sist er dette en avgjørelse Virgil selv må ta, og den avgjørelsen vil være veldig påvirket av hvordan han selv føler at kneet er.