Vi fulgte pressekonferansen:– Jeg vet ikke om vi fremdeles har en sjanse

Jürgen Klopp møtte pressen foran oppgjøret mot Southampton.

7. mai 2021 kl 12.57Jens Bessesen

Det er duket for Liverpools første kamp på to uker, etter at forrige helgs møte med Manchester United ble utsatt som følge av supporterbråket på Old Trafford. 

Liverpools kamp om topp fire har fått en smell etter to strake uavgjort, men med seier over Southampton på lørdag er det likevel håp. Fem kamper gjenstår av sesongen. 

Lagoppstillingen som skulle spilt mot Manchester United viste at Nat Phillips var tilbake fra skade og at Fabinho var tilbake på midtbanen. På treningsfeltet denne uken har vi sett både Joe Gomez og Virgil van Dijk som trapper opp treningen, og Klopp må nok snart igjen svare på om duoen kan rekke sommerens EM-sluttspill. 

Denne saken oppdateres med alt som blir sagt på pressekonferansen. Du kan også se den på Youtube

Klopp er på plass...

Første spørsmål er om Liverpool nå må levere perfekt for å komme topp fire

– Ja. Nå har vi spilt to uavgjort, og det hjalp ikke.  Jeg vet ikke om vi fremdeles har en sjanse, men hvis vi har det, skal vi prøve.

Hvordan var det for dere med dramaet i Manchester?

– Vi satt på hotellet og kom ned en time før vi trodde vi skulle ha lagmøte. Så ble jeg fortalt at det var problemer på Old Trafford og at det ikke var sikkert at det ble klart til kamp. Så ble vi fortalt at kampen skulle bli spilt, så vi holdt møte. Så ble vi fortalt at det ble utsatt. Men vi ble sittende og var klare i tilfelle det skulle bli kamp. Så det var ikke kult, men det finnes større problemer der ute. Vi så noen bilder fra Old Trafford for å se hva som skjedde. Er jeg overrasket over at det skjedde? Nei, jeg er en som tror på demokrati. Jeg er glad for at folk sier sin mening, men jeg vet at det i slike situasjoner er sjelden at folk ikke blir skadet. Jeg har sagt at vi må være forsiktige og roe oss ned. Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg hørte at noen politimenn ble skadet. Og det skal ikke skje, og man skal ikke bryte ned dører. Å fortelle verden hva du synes er helt fint, men bare når det er fredelig. 

Man. United må spille tre kamper på fem dager. Har du sympati med Ole Gunnar Solskjær, og ble dere konsultert om når kampen skulle spilles?

– Vi ble informert om prosessen, men vi hadde ikke noe vi skulle ha sagt. Ja, jeg har sympati med dem. Jeg skulle ønske vi kunne spille forrige uke. Nå har vi fem kamper på to uker. Men det er ikke noe å klage på. Vi må bare spille. 

Hva har vært de største utfordringene i tittelforsvaret?

– Vi har hatt for mange skader i nøkkelposisjoner. Det høres ut som en unnskyldning, men vi mistet hele forsvaret. Det føles som å brekke beinet. Da kan du fremdeles halte, men så måtte vi gjøre midtbanen om til forsvarere. Og da brakk vi ryggen. I starten da vi hadde problemer hadde vi en god posisjon og vant kamper, men vi visste at vi ville slite om noe gikk galt. Å være i posisjonen vi var for to år siden, måtte situasjonen være perfekt. Ligaen er for sterk når vi ikke er en perfekt situasjon. Vi skulle ha gjort det bedre enn 7. plass. Den største utfordringen var å takle de mange skadene. 

Hva har du lært denne sesongen?

– Jeg prøver alltid å lære, og jeg har lært ting. Også ting man ikke vil oppleve. Spillerne har også opplevd mye. Vi må bruke erfaringene inn mot neste sesong, men dere må vente til da for å se at vi har lært det. 

Skadesituasjonen. Henderson nærmere?

– Skadesituasjonen, det er ikke noe særlig nytt. Noen «bumps and bruises». Vi må ta sene avgjørelser på noen posisjoner inn mot morgendagen. Når vi sitter her nå, løper Hendo utenfor. Har ikke vært på lagtrening. 

Hva venter du av Southampton?

– Har mye karakter. Vi tapte der, vi spilte ikke så dårlig, men klarte ikke avslutte situasjoner - det er historien denne sesongen. De er en god, pressende maskin. Alle vet hva de skal gjøre. De er gøye å se. De har ikke vunnet ofte nok, men fotballen de spiller er alltid livlig, og det liker jeg. 

Hva er nøkkelen for å slå dette laget?

– Du må være forberedt på deres forsvarsspill og presset fra midtbanen. Spille i riktig rom, de spiller 4-4-2 og vi må være uforutsigbare og modige. Må være klare for deres kontringspress. De går med alt de har for å vinne den tilbake, som vi prøver på. Hvis du spiller ut kontringspresset og er rolig nok, kan du bruke det, og da får du mer plass. Du må skape fra flere steder på banen. Vi har hatt en uke å forberede, forhåpentligvis kan vi se det. 

Nat Phillips, er han nå klar?

– Uken har definitivt hjulpet ham. Han er klar. 

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.