Manchester City i rettsstrid med Premier League etter angivelige regelbrudd

Manchester City har igjen havnet i trøbbel for angivelige brudd på økonomiske regler.

4. mai 2021 kl 16.51Jens Bessesen

Tariq Panja i New York Times skriver tirsdag at Manchester City er involvert i en hemmelig rettsstrid med Premier League, som etterforsker hvorvidt klubben har brutt økonomiske regler på veien mot å bli den fotballklubben i England med mest suksess de siste årene. 

Tilbake i 2019 bekreftet Premier League at de ville ta en kikk på Citys økonomi etter at avisen Der Spiegel hevdet klubben hadde kamuflert direkte innskudd fra eier Sheikh Mansour som sponsorinntekter. Siden den gang har Premier League holdt tett om saken, mens City på sin side mener de lekkede dokumentene ikke forteller hele historien, og at det er et forsøk på å sverte klubbens renommé. 

De hevder å ha fulgt alle regler. 

Vil stanse prosessen

Ifølge New York Times har de brukt millioner av pund på å forsvare seg i den pågående rettsstriden. Premier League fører saken i voldgiftsretten og kan derfor jobbe med den bak lukkede dører. Manchester City kjemper på sin side mot hele prosessen fordi de hevder de ikke vil få en rettferdig behandling. 

Ingen av partene har overfor New York Times ønsket å kommentere saken. 

I tillegg til at saken føres bak lukkede dører, har alle tilhørende dokumenter blitt gjort konfidensielle til tross for at det er enorm allmenn interesse rundt saken. 

«Det er ikke kjent hva Premier League gjør dersom de finner City skyldig i regelbrudd. Straffene i regelboken inkluderer poengtrekk og bøter», skriver Panja. 

Ikke første gang

I 2020 ble City i utgangspunktet utestengt fra Champions League i to år etter brudd på UEFAs Financial Fair Play-regler, men klubben anket hos Idrettens voldgiftsrett (CAS) og vant frem. Nå er de i semifinalen i turneringen, og onsdag skal de spille den avgjørende kampen mot PSG. City leder 2-1 etter bortekampen. 

Da de vant saken i CAS var det på bakgrunn i at en rekke beviser var foreldet fordi de var mer enn fem år gamle. I Premier League finnes ingen foreldelsesfrist. 

Manchester City leder for øyeblikket Premier League, og trenger bare én seier til for å bli kronet mestere for tredje gang på fire år.