Manchester United frykter at 10 000 fans vil forsøke å stoppe kampen, mens Spirit of Shankly har fått datofestet møte med Liverpools daglige leder

Manchester United forventer store protester mot klubbens eiere i gatene utenfor Old Trafford i morgen.

1. mai 2021 kl 11.34Einar Kvande

I Manchester er stemningen anspent foran Uniteds kamp mot Liverpool i morgen. Manchester United-fansen har bebudet store protester mot klubbens eiere, Glazer-familien, og Manchester United FC frykter nå at 10 000 fans vil møte opp for å protestere, og at disse vil forsøke å stoppe lagenes busser når de ankommer stadion, og dermed også forsøke å forhindre at kampen blir spilt.

Manager Ole Gunnar Solskjær oppfordret United-fansen til å protestere fredelig da han møtte pressen i går.

– Det er viktig at vi lytter til fansens synspunkter, og at vi kommuniserer bedre, men samtidig er det viktig at protestene går fredelig for seg, sa nordmøringen.

The Times skriver at man i United-leiren frykter at fansen ikke vil lytte til managerens oppfordring, og at supporterne på en eller annen måte vil forsøke å forhindre at kampen blir spilt, enten ved å forhindre at lagenes busser kommer frem til stadion eller ved andre påfunn. 

Torsdag kveld var ekstra politistyrker kalt ut for å sørge for at United-bussen og Roma-bussen kom trygt frem til Old Trafford før Europa League-semifinalen. Bare en håndfull United-fans hadde møtt frem for å protestere mot eierne da, men det ventes at mange flere vil møte opp i morgen.

Mer gemyttlig tone på Merseyside

Mens det protesteres i Manchester er tonen blitt langt mer gemyttlig mellom Liverpool-fansen og eierne Fenway Sports Group, da partene har hatt en god dialog etter superliga-fiaskoen.

I et brev til sine medlemmer skriver supporterunionen Spirit of Shankly at de skal møte Liverpools daglige leder, Billy Hogan, og andre klubbrepresentanter tirsdag 4. mai. SOS beskriver dette som et oppmuntrende første steg, nå som klubben forsøker å bygge opp igjen tilliten den mistet i forbindelse med superliga-stuntet. 

SOS opplyser også andre supportergrupper, som Kop Outs, Liverpool Disabled Supporters Association, Merseyside branch of the Official Liverpool FC Supporters Club og Spion Kop 1906 nå er blitt underavdelinger av SOS etter et møte tidligere denne uken. SOS har dermed også den fulle støtten til medlemmene av disse gruppene, og dermed er de fleste lokale Liverpool-supportere samlet under en paraplyorganisasjon.