Melder om enighet mellom Liverpool og RB Leipzig

Journalist hevder det er enighet mellom de to klubbene om en overgang for Ibrahima Konate.

6. mai 2021 kl 17.03Jens Bessesen

Kevin Palmer i Sunday World har tidligere truffet godt på overgangsnyheter. Blant annet var han en av de første som meldte at Virgil van Dijk var klar for klubben like før januarvinduet i 2018. 

Tidlig ute var han også med å opplyse om at RB Leipzigs midtstopper Ibrahima Konate er Liverpools førstevalg inn mot sommerens overgangsvindu. Nå skriver han at det er enighet om en overgang mellom de to klubbene, og at en rekke kilder melder at franskmannen er i ferd med å skrive under på en femårskontrakt. 

Overgangen kan ifølge Palmer bli bekreftet av klubbene i løpet av mai. 

Romano melder det samme

Transferguru Fabrizio Romano mener i likhet med Palmer at det kun er et spørsmål om tid før avtalen for Liverpools kjøp av Ibrahima Konaté bekreftes.

– Det er veldig, veldig nære. Det er kun et spørsmål om tid. De ønsker å kjøpe spilleren, og det handler kun om forhandlinger mellom klubbene, sa Fabrizio Romano da han gjestet Talksport

Han mener at spilleren ønsker seg til Merseyside.

– Spilleren ønsker å gå. Det er en femårskontrakt, og om noen uker vil avtalen være i orden, sier han videre. 

Kabak inn - Shaqiri og Origi ut?

Ifølge Palmer i Sunday World planlegger Liverpool å hente inn to midtstoppere før neste sesong. Mye kan tyde på at de velger å benytte seg av klausulen som sier at de kan kjøpe Ozan Kabak for 18 millioner pund fra Schalke etter sesongen. Tyrkeren har imponert på utlån i Liverpool. 

Kjøpene på til sammen om lag 50 millioner pund kan finansieres ved salg av spillere som Divock Origi og Xherdan Shaqiri, mener Palmer. Fremtiden til spillere som Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain ser også ut til å være usikker. 

Liverpool.no snakket for noen uker siden med journalist James Pearce i The Athletic. Han tror ikke det blir noe voldsomt ryddesalg i sommer.

– To av de mest salgbare er utlånte Harry Wilson og Marko Grujic. I høst avslo de et bud på 12–15 millioner pund fra Burnley på Wilson, og det tenkte jeg at de kanskje kom til å angre på. De får nok ingenting for Loris Karius eller Sheyi Ojo, sier Pearce.

Ifølge Pearce er det mye som er opp til spillerne selv. De som vil dra, får lov til å dra fordi Klopp hater å ha folk som ikke vil være der.

– Han er ekstremt opptatt av det å ha en samlet gruppe og et godt forhold med spillerne, sier Pearce.

Ekspert har troen på Konate

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viasat, mener Konate er er enormt talent.

– Han har et enormt potensial. Når han er i form er han en utrolig god forsvarsspiller, og bedre enn makkeren Upamecano, sa han til liverpool.no for noen uker siden.

Sundet mener den angivelige prislappen på drøyt 30 millioner pund høres ut som en grei sum.

– Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. Prisen er «fair enough», sier Sundet.

Konate regnes som et av verdens største stoppertalenter. Han er stor og sterk og samtidig meget hurtig, i tillegg til å være god med ballen. Men en stor utfordring har vært skadeproblemene.

– I tillegg til det fysiske er han god til å lese spillet, og han er veldig god med ball. Han var midtbanespiller fram til han var 16-17 år, og har en veldig god pasningsfot. Jeg er overrasket over at det har gått så trått de siste par sesongene, men det er fordi han ikke har kommet seg tilbake fra skadene og ikke fått jevnt med spilletid, sier han. 

Kommentatoren mener Konate er en mye bedre spiller enn Ozan Kabak.

– Jeg synes Konate er mye bedre på alt. Kabak er en god duellspiller og er ok på andre ting, mens Konate har absolutt alt. Det stilles høye forventninger, og klarer han å bli skadefri tror jeg det kan bli virkelig bra.