Mohamed Salah er kåret til sesongens beste Liverpool-spiller

Fansen har kåret toppscorer Mohamed Salah til sesongens beste Liverpool-spiller.

25. mai 2021 kl 16.36Jens Bessesen

«The Egyptian King» scoret hele 31 mål på 51 kamper i 2020/21-sesongen, og var stabilt god i en sesong der Liverpool varierte i sine prestasjoner. Liverpoolfc.com skriver at Salah ble kåret til «Standard Chartered Men's Player of the Season» etter å ha fått flest stemmer blant supporterne. Fabinho fikk nest flest, mens den nye helten Nat Phillips kom på tredjeplass. 

– Selvfølgelig er jeg glad for utmerkelsen, spesielt siden det er stemt frem av fansen. Men det å vinne våre siste kamper og kvalifisere oss til Champions League var det viktigste, sier Salah til LFCTV. 

– Jeg har spilt brukbart denne sesongen, men det handler ikke om meg - det handler om laget, sier han.

Endelig tilskuere

Liverpools toppscorer endte med 22 mål i Premier League. Han ble slått på målstreken av Tottenhams Harry Kane i kampen om gullstøvelen i ligaen. Salah står nå med to toppscorertitler i ligaen på fire sesonger i Liverpool. 

Han mener laget ville gjort det bedre denne sesongen om supporterne hadde vært på plass hele veien. 

– Vi led mye av at supporterne ikke var der, sier han. 

– Så jeg er glad for at vi kunne spile foran tilskuere i den siste kampen. Det var flott å se dem igjen, sier han. 

Velger ikke eget mål som høydepunkt

Salah har scoret en rekke flotte mål, og supporterne vil kanskje trekke frem en volley mot Leeds i åpningsrunden, et flott langskudd mot Crystal Palace i 7-0-seieren eller det avgjørende målet mot Manchester United på Old Trafford som høydepunkter. Selv velger han ikke et av sine egne mål når han skal si hva som var sesongens beste øyeblikk. 

– Sesongens høydepunkt var Alissons mål! Det var utrolig. Det handlet om laget og reaksjonen på målet. Jeg tenkte ikke, jeg bare håpet. Det var øyeblikket der det føltes som om vi skulle spille i Champions League neste sesong, sier Salah. 

– Det var et utrolig øyeblikk i kampens siste sekund og jeg var så glad på hans vegne. Det var en flott heading - veldig uventet! Han gjorde en flott jobb og skaffet oss de tre poengene, sier Salah.