Om alt går etter planen vil Hendo rekke EM

Kapteinen kan være tilbake i full trening i siste uken av sesongen.

12. mai 2021 kl 19.32Einar Kvande

Jürgen Klopp var under sin pressekonferanse onsdag klinkende klar på at Jordan Henderson ikke kommer til å spille flere kamper for Liverpool denne sesongen. Men dersom alt går etter planen vil midtbanespilleren være tilbake i full trening i neste uke, uten at han er aktuell til kampene mot Burnley og Crystal Palace av den grunn. 

Liverpools kaptein har vært ute av spill helt siden han måtte gjennom en lyskeoperasjon i februar. 

– Hendo spiller ikke for øyeblikket, og han trener heller ikke som normalt ennå. Han vil nok ikke trene med laget før den siste uken av sesongen. Da kan han ha en sjanse. Men han har vært ute for lenge til å spille flere kamper for oss denne sesongen, slo Klopp fast.

En avgjørelse for Hendo og Southgate

I motsetning til Virgil van Dijk kan imidlertid Henderson fortsatt rekke EM. 

– Jeg tror han kan ha en sjanse til det. Det er en avgjørelse som Gareth Southgate og Hendo må ta. For at han skal spille i EM må han være helt skadefri og tilbake i form. I motsetning til de andre England-spillerne, kanskje med unntak av Declan Rice, vil han være helt uthvilt når mesterskapet starter.

– Alle skader som oppstår nå betyr at spilleren er ferdig for sesongen, selv om det ikke skulle være noen alvorlig skade. Med en turnering bare noen uker etter sesongslutt, kan en skade nå true spillernes deltakelse i turneringen og en potensiell finale.

– Hendo vil få hvile resten av sesongen, og så får han en skikkelig preseason foran EM dersom alt går etter planen. Europamesterskapet er på ingen måte utelukket for hans del.