Klopp forklarer hvorfor han ønsker å beholde den skadeforfulgte midtbanespilleren

Jürgen Klopp gjør det klart at han ikke har noen planer om å selge Naby Keita i sommer.

2. mai 2021 kl 09.15Einar Kvande

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Naby Keita under sin runde med pressen fredag.

– Mye har vært vanskelig dette året. Vi er blitt nødt til å forandre på laget veldig ofte. For øyeblikket forsøker vi å gå for litt stabilitet, og da blir det slik som dette. Stabilitet er det vi trenger, begynte Klopp.

– Ta Manchester United som eksempel. Jeg tror deres forsvarsrekke har spilt nesten 20 kamper sammen. Da kan du gjøre endringer alle andre steder, for de har et skikkelig fundament. Vi har ikke hatt det denne sesongen.

– Skal du på toppen av stadige utskiftninger i forsvarsrekka gjøre to eller tre endringer på midtbanen, så vil det ikke fungere i fotball. Folk ber meg om å prøve det. Vi ville ha prøvd det om vi kunne være sikre på at det ville fungere, men du trenger stabilitet i et fotballag.

Er bra på trening

– Andre lag er for gode til at du kan gjøre åtte eller ni endringer på laget når du møter dem. Det har rammet noen spillere dette året. Noen av dem har selvsagt vært skadet, eller at det har tatt lang tid å komme tilbake.

– Naby trener veldig bra for tiden, det må jeg si. Han trener veldig bra, akkurat som en rekke andre spillere, som ser veldig gode ut på trening. Men akkurat nå trenger vi stabilitet.

– Vi kommer definitivt til å gjøre endringer på laget fra tid til annen, men det er ikke slik at vi kan skifte ut sju, åtte eller ni spillere hver gang, og tro at vi kan vinne på den måten. Slik jeg ser det er Naby Keitas fotballfremtid på lang sikt her, forklarte Liverpool-manageren.