Store turneringer skaper hodebry for Jürgen Klopp foran neste sesong

Jürgen Klopp får en skikkelig utfordring med spillerlogistikk når han skal navigere troppen sin gjennom en sesong med flere skjær i sjøen.

2. mai 2021 kl 13.25Einar Kvande

I sommer spilles Europamesterskapet fra 11. juni til 11. juli. Copa America går av stabelen fra 13. juni til 10. juli, mens fotballturneringen i de olympiske leker i Japan arrangeres fra 21. juli til 7. august. På toppen av dette kommer Afrikamesterskapet i Kamerun i tidsrommet 9. januar til 6. februar.

Disse fire store mesterskapene vil skape masse hodebry for Jürgen Klopp neste sesong, og vil også føre til at han må unnvære sentrale spillere i deler av sesongen.

Det største problemet er nok Afrikamesterskapet, der Liverpool vil være forpliktet til å frigi spillere som Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita til henholdsvis Egypt, Senegal og Guinea. Klopp må da klare seg uten denne trioen i en måneds tid midt i sesongen, og disse spillerne kan i verste fall gå glipp av et halvt dusin ligakamper.

Til de olympiske leker er ikke Liverpool forpliktet til å frigi spillere, men Egypt og Japan legger nå sterkt press på Anfield-klubben for å få benytte henholdsvis Salah og Takumi Minamino som overårige spillere i sine staller. Hver nasjon har lov til å stille med tre spillere over 23 år i sin tropp.

En spiller som Salah har bare vært utilgjengelig for Klopp i fire Premier League-kamper på grunn av sykdom eller skader siden han kom til klubben for fire år siden. Klopp har valgt å hvile han i tre andre ligakamper. Liverpools toppscorer har gjort 123 mål på 198 kamper for klubben. Denne sesongen har han scoret 29 mål i alle turneringer, og han er blitt den første Liverpool-spilleren til å score 20 eller flere ligamål i tre separate Premier League-sesonger. Den eneste ligakampen han har stått over denne sesongen var hjemmekampen mot Leicester i november, da han satt i koronakarantene. Egypteren har scoret hele 36% av Liverpools mål denne sesongen.

Ikke avgjort

The Athletic skriver at Salah og Minamino vil ha samtaler med Klopp, før Liverpool-ledelsen tar en avgjørelse om de skal frigi de to spillerne til de olympiske leker eller ei.

– Disse samtalene har ikke funnet sted ennå, og man har ikke hastverk med dette, uttaler en klubbkilde til The Athletic.

Dersom Salah og Minamino reiser til Tokyo for å delta i OL vil de gå glipp av nesten hele Liverpools preseason. Dersom lagene deres når finalen vil de returnere til AXA Training Centre mindre enn en uke før ligastart.

Europamesterskapet og Copa America forstyrrer også Liverpools preseason-planer, og spillere som kommer sent tilbake herfra vil også skape hodebry for Klopp og hans stab. 

Vanligvis får spillerne tre uker fri etter store sommerturneringer, noe som i så fall betyr at Klopp ikke vil se karer som Alisson, Fabinho og Roberto Firmino før i august.