– Vi trengte dette. Dette gjør at håpet vårt fortsatt lever

Liverpool hegner fortsatt med i kampen om topp fire.

9. mai 2021 kl 08.45Arild Skjæveland

Det var nervøst til tider, men de røde fikk jobben gjort og slo Southampton lørdag kveld. Sadio Mané scoret kampens første mål, før Thiago Alcantara scoret sitt første for klubben i siste spilleminutt.

Resultatet gjør at Liverpools håp om topp fire fortsatt lever, dersom de kan fortsette å vinne kampene sine samtidig som Leicester går på minst én smell til.

– Det var stort for oss, og vi trengte virkelig det. Det var tøft også, slik det alltid er mot Southampton. Jeg kan ikke huske en kamp mot Southampton der det føltes komfortabelt. For mange år siden i en cupkamp vant vi med seks mål, men det var før Ralph. De har en veldig intens spillestil, og gjør at du må jobbe for alt, sier Klopp etter kampen.

– Det var en stor lettelse å score det andre målet.

Holder håpet i live

De røde har nå 57 poeng. Chelseas sene seier mot Manchester City gjør at de langt på vei sikret seg sin topp fire-plassering. Nå handler det om å ta igjen Brendan Rodgers sitt Leicester-lag, og håpe at de kan avgi minst tre poeng i kampene mot Manchester United borte, Chelsea borte og Tottenham hjemme. I tillegg skal de spille FA-cupfinale neste helg.

}

– Hva det betyr for vårt håp om topp fire? At det fortsatt er i live. Det er alt, og ingenting annet, sier Klopp.

– Det har ingenting med selvtilliten vår å gjøre. Situasjonen vår har endret seg litt, men bare for oss, og ikke for de andre lagene for de er fortsatt i en bedre posisjon, og det vet vi. Det eneste vi kan gjøre er å fortsette med å vinne kampene våre, men det er veldig tøft, for vi møter Manchester United på torsdag, er historisk har det vist seg å ikke være lett. Vi skal gi det et forsøk, sier han.

Manchester United - Liverpool spilles torsdag 13. mai kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.