– Det er ingen som vil gråte fremfor TV-en dersom vi ikke er med i Champions League neste sesong

Liverpool har en ekstremt viktig kamp foran seg lørdag kveld.

8. mai 2021 kl 12.31Arild Skjæveland

Etter at Newcastle United slo Leicester City fredag kveld, har lørdagens kamp mot Southampton plutselig blitt enda viktigere for Jürgen Klopp og laget hans.

De røde har ikke noe annet valg enn å vinne sine fem siste kamper, og se om det holder til topp fire-plassering 23. mai. Da vil en ha klart å redde stumpene, fra det som har vært en ekstremt skuffende sesong.

Jürgen Klopp har før kampen igjen fått spørsmål om Champions League neste sesong, og hvordan laget hans vil reagere dersom de kommer utenfor det gode selskap.

– Det er ikke noe problem. Vi er ikke barn i en godteributikk som ikke får godteri og bare står der. Vi er ansvarlige for situasjonen vår, og ingen kommer til å se neste års Champions League liggende gråtende foran TV-en dersom vi ikke er involvert, svarte Klopp på den lukkede delen av pressekonferansen før kveldens kamp.

– Slik er situasjonen i fotball. Det er helt normalt, men akkurat det kommer ikke til å være noen utfordring. Dersom noen vil slite med det, vil jeg forhåpentligvis finne ut av det raskt slik at jeg kan ordne den situasjonen. Jeg er ganske sikker på at jeg vil oppdage det raskt.

}

Står sammen

Klopp snakker videre om at laget står sammen – i suksessen de de røde har hatt de siste årene – og nå som det har gått dårlig i en sesong.

– De gode tingene som har skjedd de siste årene har vi gjort sammen, og denne sesongen har vi også gjort sammen. Reaksjonen til denne sesongen vil vi vise sammen også. Det er vanskelig, og merkelig, at jeg sitter her og noen av dere tenker at vi har mulighet for Champions League, og det må vi konsentrere oss om.

– Noen tror at vi ikke har noen mulighet lenger, så vi burde allerede avskrevet sesongen. Vi har fortsatt fem kamper igjen, så det er litt rart å skulle snakke om neste sesong og hvordan vi vil reagere. Vi møter Southampton, og så spiller vi mot Manchester United og så videre. Vi har noen kamper vi skal spille, og vi vil være 100 prosent fokusert på det.

– Vi vil ta oss av situasjonen, og gjøre det beste av det. Noen av oss vil ha en lang sommer, og den skal vi bruke for å komme tilbake fulle av energi og kraft til å prøve igjen, så får vi se hva som skjer. Men vi kan ikke alltid snakke om fem ulike ting. Nå er det Southampton som krever vårt fulle fokus, på grunn av måten de spiller på. Resten skal vi ordne, der kan dere stole på meg, sier han.

Liverpool - Southampton spilles lørdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.