van Dijk avslører: Har bestemt seg for å droppe EM

Virgil van Dijk avslører at han vil fokusere på sesongoppkjøringen med Liverpool. Derfor står han over EM.

12. mai 2021 kl 12.08Jens Bessesen

– Jeg har det bra. Jeg er positiv og full av energi, og jobber veldig hardt. Det har vært en veldig tøff reise så langt, men jeg er på et bra sted og fremgangen er fin, sier Virgil van Dijk til liverpoolfc.com

Syv måneder etter operasjonen etter den stygge kneskaden, snakker nederlenderen ut i et intervju for første gang. Midtstopperen forteller at alt i opptreningen så langt har gått etter planen. I intervjuet avslører han at han ikke kommer til å være med i sommerens EM, som det lenge har vært spekulert i om han skal.

– I denne siste fasen har jeg blitt nødt til å ta en avgjørelse. Skal jeg til EM eller ei? Med alt som skjer, føler jeg at den rette avgjørelsen er å ikke dra til EM, og heller ta siste fase av opptreningen utenfor sesong. Så alt fokus vil være på sesongoppjkøringen med klubben, og det er et realistisk mål, sier han. 

Tenker på fremtiden

Det har lenge vært klart at det er opp til van Dijk selv å avgjøre om han føler seg klar til å representere Nederland i sommerens sluttspill. Nå har han tatt den tøffe avgjørelsen.

– Det er veldig trist å gå glipp av EM og å lede landet mitt der, men jeg må bare akseptere at det har blitt som det har blitt. Avgjørelsen om å stå over tror jeg vil vise seg å være riktig. Det er tøft, men jeg har slått meg til ro med det, sier han. 

van Dijk fyller 30 år i juli, og han er klar på at han må bruke tid slik at han er sikker på at han er helt klar når han først trer på seg drakten igjen. Selv om det er tungt å miste EM, vet han at det kommer flere høydepunkter i nær fremtid, både med Liverpool og Nederland. Blant annet sikter han til VM-sluttspillet i 2022. 

– Jeg vil komme tilbake på banen og hjelpe lagkameratene både på klubb- og landslag, men det riktige for meg å gjøre er å være litt mer tålmodig og jobbe enda hardere i oppkjøringen for å bli klar, sier han. 

Når sesongen er over for de andre spillerne, kommer van Dijk til å fortsette sin opptrening sammen med Liverpools medisinke apparat. Han sier at planen er å trene for fullt med laget når sesongoppkjøringen begynner til sommeren.