Endelig ferie for Andy Robertson

Nå kan venstrebacken endelig få litt velfortjent hvile.

23. jun 2021 kl 08.50Jens Bessesen

Skottland-kaptein Andy Robertson skulle definitivt ønske at EM varte litt lenger for hans og Skottlands del, men tirsdag kveld sa det stopp da det ble tap mot Kroatia. Til slutt endte skottene med ett poeng, og det endte med 3-1-tap mot laget som var i VM-finale for tre år siden. 

Skottland har aldri tatt seg videre fra et gruppespill i et stort mesterskap, men det var likevel noe positivt å ta med seg fra årets EM. Kanskje mest av alt at det var deres første mesterskap på over 20 år, og at de fikk med seg en god opplevelse på veien med uavgjort mot England på Wembley. 

Intens sesong

Og kanskje ikke Robertson ser det helt ennå, men etter hvert skjønner han kanskje at det skal bli godt med litt velfortjent ferie. Han har nemlig vært gjennom en brutal sesong der han har spilt utrolige mengder fotball. 

Siden kampen mot Arsenal i Community Shield i slutten av august har han spilt hele 63 kamper totalt for Liverpool og Skottland. Og det har skjedd nesten uten pause i snaue ti måneder. 

Den lengste pausen han har hatt er 13 dager mellom kampen mot Southampton 4. januar og kampen mot Manchester United 17. januar. Bortsett fra den lille perioden har det gått i ett. 

De 63 kampene fordeler seg som følger: 

  • Premier League: 38
  • Champions League: 10
  • Community Shield: 1
  • FA-cup: 1
  • Nations League: 6
  • Privatlandskamp: 2
  • EM-kvalik: 2
  • EM: 3

Stolt

Etter kampen mot Kroatia sa Robertson at han er stolt over innsatsen til sitt landslag. 

– Det er veldig skuffende, men Kroatia viste hvorfor de kom til VM-finalen. I andre omgang viste de sin erfaring, og Modric styrte kampen, sa kapteinen ifølge Sky Sports.

– Men jeg er så stolt over å være kaptein for dette landet og disse spillerne. Jeg vet at vi ikke klarte det, men vi har kjent på kjærligheten fra folket. Troppen har mye potensial, så nå må vi bygge videre på dette, sier han.

Liverpools sesongoppkjøring starter 12. juli, men om Robertson er med fra start er nok tvilsomt. Nå skal han først få litt velfortjent ferie.