Everton fortsatt i samtaler med Rafa Benitez

Det forventes at tidligere Wolves-manager Nuno Santo tar over Everton. De blåkledde prøver fortsatt å lure Rafa Benitez til Goodison Park.

16. jun 2021 kl 08.48Jens Hapnes Rege

Everton har ikke gitt opp å lure tidligere Liverpool-manager Rafa Benitez til Goodison Park, skriver den Merseyside-baserte journalisten Chris Bascombe onsdag formiddag. 

De blåkledde skal ha kommet langt i forhandlingene med tidligere Wolves-manager Nuno Espirito Santo, men ønsker å gi alle kandidater en mulighet til å tale sin sak før den endelige avgjørelsen tas. 

Leter etter jobb

Rafa Benitez har vært arbeidsledig siden 23. januar i år, da han ble enig med sin arbeidsgiver Dalian Professional om å avslutte arbeidsforholdet etter halvannet år i klubben. 

Spanjolen skal nå foretrekke en retur til Europa igjen, og linkes hyppigst til den ledige manager-stolen i Everton. Han nyter for tiden rolige dager i Liverpool, som ble hans hjem etter tiden på Anfield. 

PÅ GOODISON: Benitez har fortid på Merseyside.

PÅ GOODISON: Benitez har fortid på Merseyside.

På sine tjue kamper mot Everton står 61-åringen med elleve seire, fire uavgjort og fem tap. 

17 år siden han ble Liverpool-manager

I dag, 16. juni, er det nøyaktig 17 år siden Rafa ble ansatt som Liverpool-manager, etter at han sesongen tidligere ledet Valencia til et overraskende La Liga-gull. 

Han var manageren som ledet Liverpool til den legendariske Champions League-triumfen i Istanbul. Han var også den forrige manageren som ledet Liverpool til en FA Cup-triumf. 

Samtidig trykket taktikkeren byen Liverpool til sitt bryst, og hele familien skal ha blitt forelsket i familien. Han har bidratt sterkt både til Hillsborough-familiene og til foodbanks i området både under og etter tiden på Merseyside.