Liverpool frigir fire spillere, mens «glemt» unggutt får tilbud om ny kontrakt

Yasser Larouci har vært ute i kulda, men har fått tilbud om ny kontrakt med Liverpool FC.

4. jun 2021 kl 20.21Jens Bessesen

Liverpool FC melder fredag på sine nettsider at fire akademispillere kommer til å forsvinne fra klubben når kontrakten utløper i sommer. De fire er Liam Coyle, Joe Hardy, Abdi Sharif og Jack Walls. 

Av de fire var det kun Hardy som fikk spilletid for førstelaget. Han kom inn som innbytter i forrige sesongs FA-cupmøte med Shrewsbury, da førstelaget hadde vinterpause fra Premier League. 

Får tilbud om ny kontrakt

En spiller supporterne nok husker bedre fra forrige sesong er Yasser Larouci. Han spilte hele kampen mot Shrewsbury og hadde også imponert stort da Liverpool slo ut byrival fra FA-cupen runden før. 

Gjennom hele sesongen har Larouci blitt nevnt av journalistene som en spiller Liverpool har forsøkt å selge. 20-åringen fra Algerie var i utgangspunktet en ung venstreback Jürgen Klopp valgte å satse på, men så valgte han å takke nei til en ny kontrakt i fjor sommer. 

Han ble aldri solgt, verken i sommer- eller vintervinduet, og dermed ble han igjen i klubben uten å bli satset på. Det ble bare to opptredener for Liverpools U23-lag gjennom hele sesongen. 

Likevel har han altså blitt tilbudt ny kontrakt, men mye tyder på at han takker nei. Et bilde lagkamerat Billy Koumetio har lagt ut på Instagram av de to tyder i alle fall på det. «Sees, min venn, og lykke til», skriver Koumetio. 

Remi Savage har også fått tilbud om kontraktsforlengelse med klubben. 

Wijnaldum og Adrian ikke nevnt

De to seniorspillerne som er på utgående kontrakt denne sommeren er Gini Wijnaldum og reservekeeper Adrian. 

Wijnaldum har allerede bekreftet at han kommer til å forlate klubben, og mye tyder på at han er veldig nærme å bli offentliggjort som Barcelona-spiller. 

Når det gjelder Adrian skrev vi nylig at han kan få tilbud om ny kontrakt, mens det kan bli utlån for Caoimhin Kelleher, den tredje keeperen i førstelagstroppen.