Shaqiri sparer avgjørelse om fremtiden til etter EM

Xherdan Shaqiri er blant spillerne som kan forlate Liverpool i sommer. Det skjer ikke før etter europamesterskapet.

15. jun 2021 kl 22.56Jens Hapnes Rege

Det ble bare i underkant av 1000 minutter på Xherdan Shaqiri i den røde drakta denne sesongen, selv om flere skader åpnet opp muligheter for sveitseren. 

Etter å ha bidratt til både Champions League og Premier League-triumf har 29-åringen forsvunnet lenger og lenger ut i periferien av Klopps stall. Med Harvey Elliott og Takumi Minamino tilbake i stallen og muligens en ny angriper inn virker veien til spilletid lang for «alpenes Messi». 

Shaqiri skal være blant spillerne som er til salgs i sommer, og europamesterskapet kan være det perfekte utstillingsvinduet. Fra sin offensive midtbaneposisjon var han svært toneangivende i Sveits første kamp i mesterskapet mot Wales, blant annet med en målgivende pasning. 

VISER SEG FREM: Shaqiri er på markedet i sommer.

VISER SEG FREM: Shaqiri er på markedet i sommer.

Snakker ikke om fremtiden

pressekonferansen før Sveits neste oppgjør mot Italia fikk han spørsmål om fremtiden i Liverpool. 

– Jeg ønsker egentlig ikke å snakke om det nå. Jeg har en kontrakt med Liverpool, og etter europamesterskapet skal jeg ha en samtale med agenten min. 

– Vi skal se på situasjonen og så avgjøre hvordan vi gjør i fortsettelsen, sa den ordknappe sveitseren. 

Onsdag kveld får Shaqiri nye timer i utstillingsvinduet når hans Sveits møter Italia. Kampen sparkes i gang 21.00 på Stadio Olimpico, og sendes på TV2 og TV2 Play.