Shaqiri tror vi snart får se Tsimikas på banen

Xherdan Shaqiri mener at venstrebacken kan bli en viktig spiller for klubben.

24. mar 2021 kl 14.17Arild Skjæveland

Kostas Tsimikas har ikke fått noen enkel start på Liverpool-karrieren. De røde bekreftet kjøpet av grekeren fra Olympiakos for 11.75 millioner pund i august, men han har på ingen måte slått til så langt.

Han har så langt spilt seks kamper for Liverpool. Ett innhopp på fem minutter i Premier League, to starter og to kamper som innbytter i Champions League, og én kamp i ligacupen. Han har spilt 225 minutter med førstelagsfotball – nøyaktig fem omganger fotball – siden overgangen.

Xherdan Shaqiri tror vi snart får se hva 24-åringen er god for.

– Han er en veldig glad fyr, som ler hver dag. Det er også viktig. Han er en god venn av meg, og jeg prøver å hjelpe ham når han trenger hjelp. Han er en morsom gutt, sier Shaqiri til Liverpoolfc.com

– Han har ikke spilt så mange kamper denne sesongen, men vi ser kvalitetene hans på trening hver dag, og ser hvor hardt han jobber i gymmen, også etter trening. Jeg tror han snart vil få betalt for det, sier Shaqiri.

Tror han blir en viktig spiller

Shaqiri tror Tsimikas blir en viktig spiller for de helrøde fremover. Nå er venstrebacken på landslagssamling, der han forhåpentligvis vil få verdifulle minutter på banen.

De har kamper mot Spania, Honduras og Georgia den neste uken.

– Jeg håper at han vil få rytme så snart som mulig, slik at han kan få noen minutter, for han er en veldig god spiller som kan bli mye mye bedre dersom han kan forbedre seg også. Det er grunnen til at han kom hit, sier Shaqiri om lagkameraten.

– Jeg ser frem til at han skal bli en veldig, veldig viktig spiller for klubben.

TRIVES: Xherdan Shaqiri forteller at han trives i klubben og på AXA Training Centre.

TRIVES: Xherdan Shaqiri forteller at han trives i klubben og på AXA Training Centre.


Shaqiri forteller at han trives på de nye treningsfasilitetene i Kirkby.

– Vi er veldig glade for å være her. Jeg liker det godt. Vi har alt her, og det er veldig viktig. Det er profesjonelt for spillerne og de andre som jobber her. Denne klubben trenger en bygning som denne. En ny bygning. Klubben er så stor, og jeg er veldig glad for å være her. Vi er det første laget som får ta det i bruk, og det er noe for historiebøkene, for kanskje de vil snakke om oss som det første laget som var her om 100 år.

– Det er veldig fint, og jeg stortrives her for å være ærlig. Det å kunne komme hit for å jobbe hver dag. Selvsagt, Melwood var Melwood, og vil alltid være i hjertene våre, men livet går videre, og nå har vi en ny bygning der vi kan prøve å gjøre vårt beste og ha suksess også.

Shaqiri er en annen spiller på landslagsoppdrag. De har kamper mot Bulgaria på torsdag, Litauen på søndag og Finland neste onsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]