Gruppespillet i EM er ferdigspilt:Sju av ni Liverpool-spillere er klare for åttendedelsfinaler

For Andy Robertson og Ozan Kabak ble EM en skuffelse. For de sju øvrige røde lever håpet om EM-suksess.

23. jun 2021 kl 23.35Einar Kvande

Når åttendedelsfinalene i EM starter lørdag er Liverpool fortsatt representert med sju spillere.

Wales, med Neco Williams og Harry Wilson i troppen, møter Danmark i den første åttendedelsfinalen på lørdag, etter at de ble nummer to i gruppe A bak Italia. Begge de to Liverpool-spillerne fikk spilletid i Wales sine to siste kamper i gruppespillet, og Williams startet sågar den siste, mot Italia. Senere på kvelden skal Italia og Østerrike avgjøre hvem av de to nabolandene som får spille kvartfinale.

Wijnaldum i storform

Søndag skal Georginio Wijnaldum og Nederland i aksjon mot Tsjekkia. Wijnaldum er fortsatt Liverpool-spiller i noen dager til. Nederlands kaptein har hatt et meget godt EM, hvor han har spilt samtlige minutter i alle tre kampene og gjort til sammen tre mål. Nederland vant alle sine tre kamper på suverent vis, og seiler opp som en av de største favorittene til EM-tittelen.

ÅTTENDEDELSFINALENE: Det blir noen skikkelige fotballgodbiter i dagene som kommer.

ÅTTENDEDELSFINALENE: Det blir noen skikkelige fotballgodbiter i dagene som kommer.

Portugal ble nummer tre i «Dødens gruppe». Diogo Jota spilte fra start i samtlige tre kamper, og scoret både mål og hadde målgivende i tapet for Tyskland. Tredjeplassen betyr at Belgia blir motstander i åttendedelsfinalen søndag kveld.

Mandag skal Thiago Alcantara og Spania ut i kamp mot Kroatia. Thiago fikk innhopp fra benken i to av de tre gruppespillkampene, for et Spania som reddet seg i land takket være en storseier, 5-0 over Slovakia, i den siste gruppespillkampen. 

England møter Tyskland

Xherdan Shaqiri og Sveits ble nummer tre i gruppe A, og dermed venter Frankrike i den siste åttendedelsfinalen mandag. Liverpool-spilleren har vært svært sentral for sitt lag. Han har startet samtlige tre kamper, leverte en målgivende i den første og scoret to mål og ble kåret til banens beste i den siste, 3-1 seieren over Tyrkia. 

ER TILBAKE PÅ BANEN: Nå ser Jordan Henderson frem til åttendedelsfinale mot Tyskland.

ER TILBAKE PÅ BANEN: Nå ser Jordan Henderson frem til åttendedelsfinale mot Tyskland.

England og Jordan Henderson møter Tyskland i et skikkelig prestisjeoppgjør på tirsdag. Henderson fikk spille bare en omgang i gruppespillet, men kan bli et viktig kort for engelskmennene i åttendedelsfinalen. 

Sommerferie for Robbo og Ozan

Skottland med Andy Robertson og Tyrkia med Ozan Kabak er slått ut av mesterskapet. Skottland-kaptein Robertson spilte samtlige minutter i gruppespillet, og kan i det minste glede seg over godkjent innsats og poeng mot England.

Da ble EM en større skuffelse for Kabak, som aldri kom på banen i mesterskapet.