Spilte VM-kvalifiseringskamp selv om de truer med å droppe Copa America

Brasil stilte med sitt sterkeste mannskap mot Ecuador i natt.

5. jun 2021 kl 10.00Einar Kvande

Brasils spillere beste spillere, inkludert Roberto Firmino, Fabinho og Alisson Becker, stilte til VM-kvalifiseringskamp mot Ecuador i Porto Alegre i natt, selv om de har truet med å droppe Copa America i hjemlandet.

Alisson Becker voktet buret da Brasil vant 2-0 etter scoringer av Richarlison og Neymar i andre omgang. Den siste scoringen kom på et straffespark fire minutter på overtid. Roberto Firmino kom inn fra benken i det 76. minutt, mens Fabinho kom inn for Richarlison ett minutt på overtid. Det ble spilt hele ni minutter med overtid, på grunn av at VAR-dramatikk i forbindelse med straffesparket.

Brasil har vunnet alle sine fem kvalifseringskamper så langt, og topper dermed tabellen i den sør-amerikanske VM-kvalifiseringen.

Når det gjelder Copa America, så skulle turneringen opprinnelig ha blitt spilt i fjor, men ble i likhet med EM utsatt til i år. Da var planen å spille i Colombia og Argentina, men høye smittetall gjorde det umulig. Derfor ble turneringen flyttet til Brasil, men også der herjer koronaviruset fremdeles. Nesten en halv million brasilianere har mistet livet til viruset siden pandemiens start. 

Derfor skal Brasils spillere nå ha gjort det klart at de ikke kommer til å spille i Copa America. De skal også ha tatt kontakt med de andre søramerikanske landslagene for å få dem med på boikotten. 

Spillerne ble opprørt da de gjennom pressen fant ut at Copa America skulle spilles i Brasil, melder AS. De er svært opprørt over oppførselen til både forbundet og landslagsledelsen, og mener turneringen ikke er viktigere enn menneskeliv - spesielt ettersom det vil være fjerde utgave av turneringen på seks år.