I dag vinker Liverpool farvel til tre førstelagsspillere

Liverpool FC tar i dag offisielt farvel med tre spillere i førstelagsstallen, etter at kontraktene deres nå er løpt ut.

1. jul 2021 kl 10.11Einar Kvande

1. juli er datoen som markerer starten på en nytt fotballår, og spillerkontraktene strekker seg som regel til og med 30. juni. Derfor hadde Ozan Kabak, Georginio Wijnaldum og Yasser Larouci sin siste dag som Liverpool-spillere i går. I dag er de ikke lenger knyttet til klubben.

Wijnaldum er nok den spilleren som flest kommer til å savne. Han tilbrakte fem år på Merseyside, og har vært en nøkkelspiller under Jürgen Klopps tid i klubben. Både spiller og manager ønsket opprinnelig å fortsette samarbeidet, men klubb og spiller klarte ikke å komme til enighet om en ny kontrakt som var akseptabel for begge parter. Dermed havnet nederlenderen hos Paris Saint-Germain på Bosman-overgang.

Wijnaldum spilte 237 kamper og gjorde 22 mål for Liverpool, og han var med på å vinne både Champions League, Premier League, UEFA Super Cup og klubb-VM i sin tid på Anfield.

Larouci og Kabak

I den andre enden av skalaen finner vi Yasser Larouci. Den Algerie-fødte franskmannen fikk tilbud om en ny kontrakt, men valgte isteden å forlate Liverpool. Den 20 år gamle venstrebacken fikk sin seniordebut som en tidlig innbytter for James Milner i 1-0 seieren over Everton i FA-cupens tredje runde i januar 2020. Han fikk en førstelagskamp til for de røde, da han startet FA-cupkampen borte mot Shrewsbury i neste runde i turneringen. En match som endte 2-2.

Den siste som forlater Liverpool nå er Ozan Kabak. En skade mot slutten av sesongen førte til at tyrkeren bare fikk 13 kamper under sitt låneopphold på Merseyside. Liverpool valgte å ikke bruke muligheten de hadde til å signere midtstopperen permanent til en på forhånd avtalt overgangssum på 18 millioner pund.

Kabak skrev i går en avskjedshilsen på Liverpoolfc.com, der han uttrykte takknemlighet for den støtten han fikk fra alle i Liverpool. 

– Jeg tror den erfaringen jeg har høstet i løpet av mine fire måneder her vil bli veldig viktig for meg. Jeg har lært mye fra manager Jürgen Klopp og mine lagkamerater, skrev Kabak i avskjedsbrevet.