– Jeg gjorde alt jeg kunne for å komme tilbake til Porto

Marko Grujic kunne endt opp i Serie A, men det var tilbake til Porto han ville.

22. jul 2021 kl 18.19Arild Skjæveland

Tidligere denne uken ble Marko Grujic endelig solgt. Han var Jürgen Klopps første signering for Liverpool FC, da han ble kjøpt fra Røde Stjerne for 5,1 millioner pund i januar 2016.

Den høyreiste midtbanespilleren fikk kun 16 førstelagskamper for klubben, og allerede i fjor sommer var det klart at han var en av spillerne de røde ønsket å selge for å få inn penger i et tøft økonomisk år på grunn av koronapandemien. LFC fant ingen kjøper, og lånte ham ut til FC Porto helt på tampen av overgangsvinduet.

Der spilte han seg etterhvert varm i trøya utover i sesongen, og det var et sted han selv trivdes veldig godt. Serie A-klubben Sassuolo ønsket å kjøpe Grujic, men spilleren selv skal ha gjort det klart at det var tilbake til Estadio do Dragao han ville.

– Jeg er veldig glad. Jeg gjorde alt det jeg kunne for å komme tilbake til FC Porto, og er veldig glad for at den dagen har kommet, sier serberen i et intervju med Porto sine nettsider

– En stor ære

25-åringen hadde gjort det klart at det var tilbake til Portugal han ville.

– Klubbene kom til enighet, og at jeg skulle komme tilbake til FC Porto var det viktigste for meg, fordi jeg følte meg veldig bra her forrige sesong, sier Grujic videre.

Porto betaler 10,5 millioner pund for midtbanespilleren, og Liverpool FC har sikret seg 10 prosent fra et eventuelt videresalg.

Grujic har lagt ut et bilde på sosiale media av seg selv i Liverpool-drakt.

«Det var en stor ære å være del av denne enorme klubben. Jeg har fått noen venner for livet, lært mye både på og utenfor banen, og vil ta det med meg videre. Takk, Liverpool FC. #ynwa» skrev han.