TV 2 får sende samtlige Premier League-kamper direkte!

I dag kommer TV 2 med meget gode nyheter før Premier League-sesongen.

8. jul 2021 kl 15.25Arild Skjæveland

I dag kommer TV 2 med en god nyhet til sine abonnenter før den nye Premier League-sesongen.

De siste ni årene har det kun vært mulig å sende én kamp kl 16.00 på lørdager – men det er det nå slutt på! Det betyr at samtlige 380 Premier League-kamper sendes direkte, og at seerne selv får velge hvilken kamp de får se.

Liverpool-supportere er fra før mer bortskjemte enn de fleste andre lags supportere når det kommer til å få se kamper direkte på TV – men nå kan en være sikker på at en får se alt – i alle fall i Premier League og Champions League.

– Dette er en nyhet sportsredaksjonen mottar med både glede og lettelse. Vårt mål er å skape det beste fotballtilbudet i Norge noensinne, og da er det viktig å kunne tilby alle kamper til alle supportere - uansett klubb, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 i en pressemelding

EM-dom

Frem til 2012 var vi vant med at en kunne vise flere kamper samtidig, og at TV-seeren selv kunne velge hvilken kamp en ville se. 

Det ble det slutt på da en engelsk pubeier fikk medhold i EU-domstolen om å vise kamper fra utenlandske leverandører. Det ble brukt en gresk leverandør, og det gjorde at pubeieren slapp å betale den langt dyrere prisen som Sky Sports hadde satt for rettighetene i England.

At pubeieren fikk medhold førte til at Premier League innførte forbud mot å vise mer enn én kamp lørdager kl. 16, som er det typiske «tippekamptidspunktet». Det er et forbud som har vært for samtlige rettighetshavere – men rettighetshaverne har selv hatt valget om hvilken kamp de vil vise.

I 2016 ble det strammet ytterligere til, og forbudet ble gjeldende også på Boxing Day og andre dager med flere kamper samtidig.

At det nå er åpent for å vise samtlige kamper igjen er veldig gode nyheter!