– Slike seire gjør alltid underverker for selvtilliten

Lørdag kveld får vi den første store testen på Liverpools tittelsjanser denne sesongen.

27. aug 2021 kl 08.36Einar Kvande

Etter to overbevisende seiere mot lag som det er forventet at Liverpool skal slå, i form av Norwich og Burnley, så kommer den første matchen mot en reell tittelrival lørdag kveld. Da kommer Chelsea på besøk til Anfield. Begge lag har seks poeng på sine to første kamper. Ingen av lagene har sluppet inn mål så langt, og begge har scoret fem mål.

– Dette er en vanskelig kamp å spå utfallet av, men vi må kjempe, og gi alt. Vi må gi 100 prosent ute på banen for å sørge for at vi når vårt mål, nemlig å ta de tre poengene, sier Alisson Becker til Liverpoolfc.com.

– Vi har respekt for laget deres, for de har masse kvaliteter. De har noen nye spillere, og de vant Champions League forrige sesong. De hadde også en god sesong i Premier League, så vi må gjøre vårt beste i denne kampen.

– Vi skal møte en av favorittene til tittelen, og dersom du klarer å slå lag som dette, så gjør det alltid underverker for selvtilliten. Dette er selvsagt en viktig kamp, men vi trenger ikke å gjøre den viktigere enn den er. Det er de samme tre poengene vi spiller for som mot andre lag. Vi må bare gi 100 prosent for å ta disse poengene.

Null baklengs

Liverpool-keeperen er godt fornøyd med å ha unngått baklengsmål i de to første ligakampene.

– Så langt er alt bra. Vi har en lang reise foran oss denne sesongen, og jeg håper på det beste. Laget vårt virker å ha riktig fokus, og vi har en god tilnærming til kampene, med gode forberedelser. Du er selvsagt litt rastløs i starten av sesongen. Vi må forbedre prestasjonene våre steg for steg utover i sesongen. Det er mye vi kan bli bedre på, og det vil vi forsøke å forbedre i de kommende kampene.

Mot Burnley var Anfield endelig fullsatt igjen, og Alisson setter virkelig pris på å ha publikum tilbake på tribunene.

– Det er fantastisk. Fotball uten fans er ikke fotball. Fotball tilhører fansen, og det vi gjør ute på banen har ingen mening når de ikke er der. Det å ha fansen i ryggen igjen er fantastisk. Energien som kommer fra tribunene er noe som hever laget og legger lista så høyt som mulig.

Liverpool-forsvaret har virket mye tryggere i de to første kampene, med Virgil van Dijk og Joel Matip tilbake tter langtidsskader. 

– Det var en tøff oppgave for de andre spillerne å skulle erstatte Virgil og Joel forrige sesong. Det at vi mistet dem var et slag i trynet for vårt lag. Det var ikke bare de to som var skadet forrige sesong, men også mange andre spillere. Nå er de tilbake igjen, og jeg er veldig glad for det. I de to kampene vi har spilt føler jeg at samhandlingen sitter som den skal.

Liverpool v Chelsea spilles på Anfield lørdag klokken 18.30. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.