Liverpool vil nekte Salah og brasilianerne å spille landskamper

Liverpool setter foten ned og vil ikke risikere at spillerne havner i karantene etter landslagsspill.

23. aug 2021 kl 13.07Jens Bessesen

Neil Jones i Goal skriver mandag at Liverpool vil nekte å la Mohamed Salah reise på landslagssamling i Egypt. Egypt skal i neste ukes landslagsopphold spille kamp hjemme mot Angola og borte mot Gabon.

Ifølge Jones vil Liverpool kun la Salah spille kampen mot Gabon, ettersom man blir tvunget til ti dagers hotellkarantene ved reise fra rødlistede Egypt.

Også brasilianerne kan holdes igjen

En slik karantene vil føre til at Salah ville gått glipp av kamper både i Premier League og Champions League, som liverpool.no omtalte forrige uke.

Samme problemstilling gjelder for Liverpools brasilianske trio Alisson, Fabinho og Roberto Firmino, etter som Brasil er rødlistet. Ifølge Jones vil Liverpool kjøre samme harde linje for alle spillere som risikerer karantene etter landslagsopphold.

Det samme skriver Martyn Ziegler i The Times, som slår fast at Liverpool har sagt til Brasils landslag at de ikke vil la trioen dra slik reglene er i dag. Flere klubber skal vurdere å legge seg på samme linje.

«Hvis karantenereglene fjernes, vil spillerne få lov til å dra», skriver Jones.

I strid med FIFA

Liverpool kan risikere å havne i strid med FIFA dersom de velger å holde igjen spillere fra landslagsoppdrag, ettersom reglene rundt dette er endret.

Det siste året har FIFA latt klubber holde igjen spillere dersom karantenekrav etter landslagssamling ville gå ut over kamper med klubblaget. Daily Mailskriver at disse reglene nå ikke gjelder, og at klubbene ikke har noe annet valg enn å la spillerne dra på landslagssamling.

Dersom brasilianerne kommer tilbake lørdag 11. september for så å tilbringe ti dager i karantene, vil de miste kampen mot Leeds (12.9), første gruppespillskamp i Champions League (14.9 eller 15.9) og kampen mot Crystal Palace (18.9). I oktober kan de risikere å miste kamper mot Watford og Manchester United, i tillegg til en Champions League-kamp.

FIFA har tidligere uttalt at de vil i dialog med de enkelte lands myndigheter for å sørge for at spillerne får unntak fra karantene, men i Storbritannia har det så langt ikke vært intensjoner om å føye seg etter dette.

Klubbforeningen raser

Den europeiske klubbforeningen (ECA), som Liverpool nylig ble del av igjen etter å ha meldt seg ut i forbindelse med etableringen av The Super League, går knallhardt ut mot FIFA i denne saken. Ifølge The Times skriver de dette i en uttalelse: 

«ECA har gjort det klart at vi ikke vil akseptere at et styrende organ som FIFA misbruker sin rolle for å sette kommersielle interesser foran spillernes fysiske velvære og klubbers sportslige interesser».

Les mer om karantenekrav, covidkaos og vaksinemotstand i vår innsiktssak