Dyche raser mot Klopp

Sean Dyche mener Jürgen Klopp gikk for langt i kritikken av Burnleys fysiske spill.

24. aug 2021 kl 09.47Jens Bessesen

Jürgen Klopp kritiserte både dommerne og motstanderne etter lørdagens 2-0-seier over Burnley på Anfield. Grunnen var bortelagets tidvis meget aggressive spill. Burnley-spillerne stupte inn i taklingene og hadde høyt tenningsnivå i hver eneste duell. Spesielt var det taklingene på Harvey Elliott tyskeren reagerte på, men han mener også midtstopperne fikk røff behandling.

– Du kunne se taklingene og duellene med Barnes og Wood og Virgil og Joel, sa Klopp ifølge Goal.

– Jeg vet ikke om vi er på vei i riktig retning med de avgjørelsene. Det føles som at vi går tilbake 10-15 år i tid, sa en misfornøyd Klopp til BT Sports etter kampen.

– Se heller på wrestling dersom du liker slike ting, sa han videre.

Slår tilbake

Burnley-manager Sean Dyche likte dårlig utspillene fra Klopp.

– Det mest skuffende er at han navngir spillerne. Det er det ingen behov for å gjøre. Vi har profesjonelle spillere som har jobbet veldig hardt for å komme seg dit de er i dag, sier Dyche.

Han mener dessuten Klopp tar helt feil når han sier taklingene var for harde.

– Jeg synes det er upassende, og det er ikke noe jeg ville gjort selv, sier Dyche, som for øvrig også kritiserte dommerne etter kampen da han mente Burnley ble snytt for et straffespark.

Dyche mener Burnley ikke var i nærheten av å gå for langt med det fysiske spillet.

– Klopp har stilt spørsmål ved om hvorvidt lag skal gjøre alt for å vinne innenfor spillets regler. Det gjorde vi åpenbart, for det ble ikke delt ut et eneste kort, sier Dyche.

Dommerne slo tilbake

Dommerne har denne sesongen lagt seg på en ny linje der det skal mer til for å få et frispark. Det har vist seg i de to første serierundene - i snitt har det blitt blåst to færre frispark per kamp.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har også gått ut og kritisert dommerne og advart om at det kan føre til skader på spillere, noe også Klopp har poengtert.

– Jeg liker avgjørelser som kommer angripende lag til gode. Men vi må beskytte spillerne, sier Klopp.

Dommerforeningen PGMOL fnyser av kritikken fra de to managerne.

– Spillerne har også tatt til seg vår tilnærming om å få mer flyt i spillet, så generelt mener vi at vi er på rett vei. Noen managere trenger kanskje tid til å tilpasse seg, avhengig av hvordan laget deres spiller eller om det er avgjørelser som går mot dem, sier et PGMOL-medlem til The Times.